Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a participat astăzi la ceremonia de inaugurare locuințelor sociale în Elazığ. În discursul său, președintele turc a criticat faptul că opoziția din Turcia s-a apropiat de partidul kurzilor, HDP – Partidul Democrat Popular.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan spune că cei din opoziție „vor nega ceea ce s-a făcut, se vor agăța de organizațiile teroriste și vor spera în ajutorul imperialiștilor.”

Erdoğan spune că majoritatea atacurilor din ultima vreme asupra partidului său și asupra Turciei au fost efectuate de partidul kurzilor, HDP – Partidul Democrat Popular, pe care acum coaliția de 6 partide îl vede ca pe un partener deschis. „Știm totul. Absolut totul e în mintea și inimile noastre. Îi vom urmări pe toți până la apocalipsă”, mai spune Erdoğan.

Președintele turc spune că în trecut, AKP – Partidul Justiției și Dezvoltării a mai fost expus campaniilor de denigrare desfășurate de CHP (Partidul Popular Republican): „De la poduri la tuneluri, de la aeroporturi la fabrici, de la proiecte din industria de apărare la revoluții. Ne dedicăm o parte din timp și energie pentru proiecte și o parte din timpul nostru pentru a lupta împotriva celor care obstrucționează aceste lucrări. Au mai încercat să facă asta și la Marmaray. Dar nu am ascultat, am continuat și am trecut.”

Atac direct la municipalitățile conduse de primari ai opoziției

Tot la Elazığ, președintele turc a acuzat primarii CHP de lipsa proiectelor concrete în unele din orașele Turciei, tirul întrebărilor fiind direcționat în primul rând către candidatul opoziției la prezidențiale, Kemal Kılıçdaroğlu, care este și președintele principalului partid de opoziție, CHP.

„Îmi puteți spune câte case au construit municipalitățile sau municipiile dumneavoastră metropolitane? Ce au făcut în Izmir? Ce au făcut în Antalya? Ce au făcut în Muğla? Doar prostii. Am construit noi, nu ei. În prezent, sunt în construcție 1.810 de locuințe și clădiri publice, cămine, magazine, școli și alte unități de servicii. Le vom livra atât pe acestea, cât și noile case în zonele afectate de cutremur, precum și cele 1.831 de case și 17.500 de terenuri de infrastructură în noul proiect „Prima mea casă”, a declarat azi Recep Tayyip Erdoğan.

Acesta mai spune că opoziția încearcă să blocheze construcția Canalului Istanbul, așa cum a descurajat și construcția spitalelor, ori proiectul noii mașini electrice TOGG.

Totodată, președintele Erdoğan a reamintit că Turcia nu are nimic de a face cu mișcările de tip progresist și că opoziția trebuie lăsată „să danseze împreună cu LGBTQ”, a declarat acesta, citat de Anadolu Agency.

67.000 de noi case construite în provinciile distruse de cutremur

În discursul său de la Elazığ, președintele Erdoğan a mai declarat: „În timp ce încheiem rapid lucrările de îndepărtare a resturilor (n.n. clădirile prăbușite) și facem evaluarea daunelor, începem simultan construcția caselor distruse de cutremur. Până acum, am început procesul de construcție a peste 67.000 de reședințe în întreaga regiune.”

Acesta mai spune că după cutremurul de la Elazığ din anul 2020, au fost deja finalizate și predate 25.000 de case oamenilor care și-au pierdut locuințele. „Acum facem același lucru pentru toate cele 11 provincii afectate de cutremurele din Kahramanmaraș”, a mai spus președintele turc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.