Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat azi la reuniunea formațiunii sale politice, AKP – Partidul Justiției și Dezvoltării: „Această națiune va face ceea ce este necesarîn data de 14 mai”.

Tot astăzi, președintele turc a precizat că în urma cutremurelor din data de 6 februarie, cu epicentrul în provincia Kahramanramaș, numărul clădirilor prăbușite este de peste 31.000, iar numărul de secțiuni independente este de peste 89.000.

„Turcia este prinsă într-un fel de furtună a cutremurelor”

„Oamenii de știință din țara noastră și din întreaga lume spun că procesul prin care trecem nu este ca într-o situație normală. Turcia este prinsă într-un fel de furtună a cutremurelor. Nu putem preveni cutremurele. Ceea ce trebuie să facem este să construim locuri sigure cu infrastructură, case, școli”, a declarat președintele turc. Acesta mai spune că aceste seisme au afectat direct 14 milioane de cetățeni turci.

„Sunt 253.988 de clădiri care vor fi demolate imediat. În regiune au fost repartizați 271.000 de angajați bugetari. Am stabilit infrastructura juridică prin instalarea imediată a stării de urgență, zonă de dezastru și forță majoră. Au fost unele neajunsuri, dar toată lumea este martoră că am venit în ajutorul victimelor cutremurului cât mai repede posibil”, a mai spus președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Președintele turc, optimist în privința alegerilor

„Să știți bine că această națiune va face ceea ce este necesar în data de 14 mai”, a precizat astăzi președintele Erdoğan.

Acesta este convins că solidaritatea îi va apropia pe turci, care vor reuși să repare pagubele produse de seismele din 6 februarie și să reconstruiască totul.

„Vom ridica zona afectată de cutremur împreună cu cetățenii noștri de acolo, în solidaritate. Vom acorda prioritate companiilor din regiune, cetățenilor noștri, și mai ales tinerilor noștri, în execuția activităților de construcție”, a conchis președintele Turciei.

CITEȘTE ȘI: Principalul partid de opoziție din Turcia, CHP, și-a numit candidatul la alegerile prezidențiale

2 comentarii la „Președintele Erdoğan, optimist în privința alegerilor din data de 14 mai

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.