Turcia sezon estival

În ciuda sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident în ultimul an de zile, companiile aeriene ruse își continuă zborurile cu avioane Boeing și Airbus. Deși au fost oprite cursele către SUA și multe țări europene, au crescut cele din Rusia către alte țări, inclusiv Turcia.

Într-un articol din Bloomberg se arată: „Companiile aeriene rusești încă zboară, în ciuda sancțiunilor”.

După izbucnirea războiului din Ucraina, Airbus și Boeing și-au suspendat activitățile tehnice în Rusia.

Companiile occidentale au cerut companiilor aeriene rusești să returneze avioanele pe care le-au închiriat, dar Rusia a interzis returnarea avioanelor închiriate din străinătate pentru a menține în viață industria aviației. Acesta este motivul pentru care SUA consideră avioanele Boeing aflate în mâinile rușilor drept „furate”.

Deși numărul de avioane Boeing și Airbus utilizate de companiile aeriene ruse era de 544 înainte de război, astăzi a scăzut la doar 467, așadar declinul nu a fost atât de dur pe cât și-a dorit Occidentul. De asemenea, numărul curselor interne zilnice în Rusia a scăzut cu 15%.

Care sunt destinațiile preferate de ruși

Rusia a interzis companiilor aeriene să zboare către SUA, Uniunea Europeană și alte țări occidentale, în schimb a crescut numărul de zboruri către Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Armenia, Tadjikistan și Kârgâzstan, și Turcia.

Înainte de război erau 300 de zboruri pe zi din străinătate către aeroporturile rusești, iar în acest moment numărul este de aproximativ 270 de zboruri. În ciuda declinului, izolarea dorită de Occident nu a fost realizată.

Autoritatea de aviație civilă a Rusiei a declarat că acum companiile aeriene ruse achiziționează piese din țări „prietenoase” și transferă piese de aeronave de la un avion la altul pentru a continua să lucreze, astfel fiind efectuate inspecțiile necesare.

SUA fac presiuni asupra Turciei

De la începutul războiului din Ucraina, Turcia nu a aplicat sancțiunile internaționale împotriva Rusiei. Acesta este motivul pentru care Statele Unite ale Americii fac presiuni asupra Turciei pentru a-și reduce relațiile economice cu Rusia.

Într-o știre publicată de ziarul american „The Wall Street Journal” pe 26 ianuarie 2023, se arată că administrația americană a avertizat Turcia să nu ofere pe aeroporturile turcești servicii și asistență tehnică avioanelor rusești de pasageri fabricate în SUA.

De asemenea, înalți oficiali americani au avertizat că persoanele sau instituțiile din Turcia care au încălcat sancțiunile se vor confrunta cu amenzi, pierderea privilegiilor de export, sau chiar închisoare.

CITEȘTE ȘI: Centrala nucleară de la Akkuyu, cel mai mare proiect implementat de Turcia și Rusia

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.