Un nou set de reglementări pentru circulația pe drumurile publice din Turcia impune purtarea centurilor de siguranță pentru unele vehicule de transport în comun. Aceste noi reguli au fost impuse pentru a reduce numărul de decese cauzate de accidentele rutiere.

Noile reglementări fac parte dintr-un plan de acțiune pentru siguranța rutieră, care acoperă perioada anilor 2021-2030.

Centuri de siguranță pentru copii

Astfel, taxiurile, microbuzele de pasageri și autobuzele vor trebui să fie dotate cu centuri de siguranță pentru copii. Taxiurile trebuie să aibă cel puțin unul, în timp ce microbuzele și autobuzele vor fi obligate să aibă centuri de siguranță pentru cel puțin o zecime din locuri.

De asemenea, regulamentul permite poliției rutiere să interzică temporar conducerea vehiculelor dacă niciunul dintre pasageri nu poartă centuri de siguranță. Până în 2024, autobuzele școlare vor fi exceptate de la reguli, deoarece guvernul le-a acordat proprietarilor și șoferilor autobuzelor mai mult timp pentru a-și actualiza vehiculele în conformitate cu noul regulament.

Căști obligatorii pentru motociclete și scutere electrice

Regulamentul aduce și noi reguli pentru motociclete și scutere electrice. Pe lângă faptul că acum căștile sunt obligatorii, există și obligativitatea ca cei care conduc astfel de vehicule să poarte ochelari de protecție dacă nu sunt deja căștile astfel echipate.

Veste reflectorizante pentru cei care conduc biciclete, scutere electrice și motociclete

De asemenea, cei care conduc biciclete, scutere electrice și motociclete vor trebui ca pe timpul nopții să poarte veste de înaltă vizibilitate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending

%d blogeri au apreciat: