refugiați

Ministrul adjunct de interne din Turcia, İsmail Çataklı, a declarat că numărul total al cetățenilor străini în Turcia este 5.239.426 persoane. Dintre aceștia, 3.577.714 sunt cetățeni sirieni sub protecție temporară, conform Sozcu.

În Turcia există 3.896.431 de solicitanți de azil, dintre care 318.717 sunt sub protecție internațională.

Numărul rezidenților în Turcia este de 1.342.995 de persoane.

Reamintim că mai multe districte din Turcia sunt închise pentru eliberarea de permise de şedere. Acest lucru înseamnă că nu vor mai fi înregistraţi noi cetățeni străini în aceste districte. De la această decizie sunt exceptați cei care și-au cumpărat o casă în Turcia, sau sunt investitori. În plus, se încadrează la excepții și cei care au o problemă de sănătate, precum și situațiile care se referă la integritatea familiei și studenții străini.

Refugiații din Turcia

În Turcia se află aproape 4 milioane de refugiați – mai mulți decât în orice altă țară din lume și a cheltuit pentru ei până acum aproximativ 40 de miliarde de dolari. Sprijinul pentru refugiați acordat Turciei de către Uniunea Europeană a fost de aproximativ 3 miliarde de euro, din cele 6 miliarde de euro promise, un decalaj semnalat de către Turcia în mai multe rânduri.

CITEȘTE ȘI: Harta refugiaților aflați în Istanbul. De ce sirienii nu pot fi considerați „refugiați”

Un comentariu la „Numărul total al cetățenilor străini în Turcia este 5.239.426 persoane. Câți sunt sirieni?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.