Pentru că tot mai mulți turiști au început să evite aglomerația din partea europeană a Istanbulului, ne-am gândit să vă sugerăm câteva restaurante din partea asiatică, extrem de populare printre localnici.

Kebapçı İskender

Unul dintre cele mai faimoase restaurante din Turcia, care a dus peste granițe celebrul preparat „Iskender”, este Kebapçı İskender. În urmă cu aproximativ 150 de ani, cei care au pus bazele acestei afaceri au introdus în bucătăria turcească aroma unică de döner kebab. De 4 generații, preparatul este cunoscut sub denumirea de İSKENDER, fiind un fel de mâncare delicios, constând din döner kebab (felii de miel la grătar), sos de roșii, iaurt și deasupra unt topit. Astăzi, afacerea este continuată de copiii și nepoții lui Süleyman İskenderoğlu și copiii lui Cevat İskenderoğlu.

Restaurant Kebap Iskender Istanbul
Restaurant Kebap Iskender Istanbul

Çiya Sofrası

Fondat în 1987, în Kadıköy Çarşı, restaurantul este specializat în kebab, lahmacun și pide. Çiya Sofrası oferă unele dintre cele mai bune mâncăruri turcești din tot Istanbulul. Cu un meniu fabulos, restaurantul este un reper pentru locuitorii din partea asiatică a Istanbulului.

Restaurant Ciya Istanbul
Restaurant Ciya Istanbul

Yanyalı Fehmi Lokantası

Cu preparatele specifice bucătăriei otomane și cu un meniu variat, Yanyalı Fehmi Lokantası este un restaurant cu o istorie de peste 100 de ani în Kadikoy. Este foarte cunoscut faptul că otomanii au creat una dintre bucătăriile reprezentative la nivel mondial, combinând cultura alimentară din Asia Centrală până la Caucaz, din Mesopotamia și până în Anatolia.

Restaurant Yanyalı Istanbul
Restaurant Yanyalı Istanbul

Say Cheese

Unul dintre locurile populare în Istanbul, mai ales printre studenții de la universitățile din partea asiatică, Say Cheese este un reper și pentru iubitorii de paste. Este faimos pentru un fel de „fettuccine alfredo”(tăiței cu mult parmezan).

Restaurant Say Cheese
Restaurant Say Cheese

Restaurant Calipso, în categoria „Bib Gourmand” a ghidului Michelin

Ca BONUS, vă reamintim că în partea asiatică veți găsi și restaurantul Calipso, care este inclus în categoria „Bib Gourmand” a ghidului Michelin. Acesta este un restaurant cu preparate excelente din pește și fructe de mare. Aperitivele („meze”) sunt delicioase, la fel ca și salatele deosebit de aromate.

CITEȘTE ȘI: Care sunt restaurantele cu stele Michelin din Istanbul

2 comentarii la „Unde să mănânci în partea asiatică a Istanbulului

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.