Istanbul ISPARK

În Istanbul, autoritățile locale au decis majorarea taxelor pentru parcările İSPARK cu până la 57%, aceasta fiind cea de-a doua majorare de preț de la începutul anului 2023.

Care vor fi noile prețuri?

În cea mai recentă ședință a consiliului Primăriei Metropolitane Istanbul a fost înregistrată o creștere a taxelor İSPARK, astfel taxa a crescut de la 33 TL la 52 TL (echivalentul a aproximativ 8,83 lei la cursul zilei) pentru prima oră, taxa pentru 1-2 ore a crescut de la 42TL la 66 TL (echivalentul a aproximativ 11,20 lei), iar cea pentru 2-4 ore, de la 47 TL la 73 TL (echivalentul a aproximativ a 12,39 lei). Acest tarif este valabil în prima și a doua zonă de parcări interioare și exterioare precum Beyoğlu, Fatih, Șișli și Bakırköy.

În regiunea a 3-a, inclusiv Adalar, Arnavutköy și Bașakșehir, taxa pentru prima oră de parcare la İSPARK a crescut de la 23TL  la 36 TL (echivalentul a aproximativ a 6,11 lei), anunță CNN Turk. De asemenea, au crescut și taxele pentru perimetrele forestiere și zonele de recreere, toate tarifele fiind valabile până la sfârșitul anului 2023.

Reamintim că Primăria Metropolitană Istanbul pune la dispoziția turiștilor și localnicilor aplicația İSPARK prin intermediul căreia pot localiza cea mai apropiată parcare, precum și posibilitatea de a plăti online.

Harta parcărilor din Istanbul o puteți consulta AICI.

CITEȘTE ȘI: Unde să mănânci în partea asiatică a Istanbulului

Un comentariu la „Istanbul: Taxele de parcare pentru İSPARK au fost majorate

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.