terorista Istanbul

Ahlam Albashir, suspecta care a fugit după ce a aruncat o bombă pe strada Istiklal din Taksim, Istanbul, a fost prinsă noaptea trecută într-o operațiune din cartierul Küçükçekmece din Istanbul.

În timpul interogatoriului, terorista a declarat că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG și că a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib, anunță presa turcă.

6 persoane au murit, dintre care 2 minori

Bomba lăsată ieri în jurul orei 16.13 de Ahlam Albashir, lângă un ghiveci de beton de pe strada Istiklal din Istanbul, a omorât 6 persoane, dintre care 2 minori.

Încă de la primele imagini examinate de polițiști, s-a stabilit că suspectul care a aruncat bomba era o femeie, care purta un șal pe cap, geacă de piele și pantaloni de camuflaj.

După analiza detaliată a imaginilor de la mai multe camere de supraveghere din zonă, Direcția Filialei Antiterorism din Istanbul și unitățile Filialei de Informații au stabilit care au fost vehiculele folosite de femeie și la ce adresă a mers.

În scurt timp, echipele specializate au arestat suspecta, alături de alte persoane care au ajutat-o. În timpul perchezițiilor, polițiștii au folosit un câine dresat pentru detectarea altor bombe. Aceștia au găsit la domiciliul din Istanbul o armă, gloanțe, valută, aur și lire turcești.

Ahlam Albashir (23 ani) a mărturisit că a efectuat un atac cu bombă duminică, 13.11.2022, în jurul orei 16:20, după ce a primit un ordin de a acționa la Istanbul, de la sediul organizației teroriste PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria.

terorista arestata 2 Foto- www.cumhuriyet.com

terorista arestata Foto- www.cumhuriyet.com

 

Ahlam Albashir era in Turcia de 4 luni de zile, intrând ilegal din Afrin. Aceasta locuia in cartierul Esenler din Istanbul si fusese instruită ca după o perioadă de timp de la atacul cu bombă, să treacă ilegal în Grecia. Totuși, conform informațiilor obținute de ofițerii turci de securitate, organizația teroristă PKK plănuia să o elimine pe Ahlam Albasir în drumul acesteia spre Grecia.

Ministrul de interne, mesaj dur după atacul de pe strada Istiklal

După arestarea lui Ahlam Albashir, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, a declarat: „În viitorul apropiat, vom arăta oamenilor care ne-au făcut să suferim această durere în strada Istiklal din Beyoğlu, un răspuns în care ei vor experimenta și mai multă durere.”

De asemenea, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, a anunțat astăzi că Turcia nu acceptă mesajele de condoleanțe din partea SUA, după atacul terorist de ieri de la Istanbul.

twitter atac Istanbul scuze SUA