Platou de filmare Bozdag

Elemente ale istoriei turcești, în special cea a Imperiului Otoman, pot fi acum admirate și de vizitatorii Studiourilor de Film Bozdağ, al treilea cel mai mare studio de film din lume și cel mai mare din Europa, transmite Anadolu Agency.

De când a fost deschis publicului, studioul de filmare a găzduit vizitatori din Turcia, din zona Balcanilor, dar și din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Africa și America Latină. Clădirile istorice construite special pentru filmările serialelor TV, în conformitate cu cele autentice, sunt extrem de apreciate de vizitatorii platourilor de filmare.

Ce poți vedea pe platourile de filmare

Platoul Studiourilor de Film Bozdağ a fost construit în 2014 pentru filmările serialului „Diriliş Ertuğrul”, iar din 2017 a fost extins până în actuala locație. Tot aici au fost filmate și seriale precum „Yunus Emre”, „Mehmetçik”, „Destan” etc.

Aceste platouri de filmare oferă oaspeților experiența unei lumi medievale, deoarece printre nenumăratele repere din seriale, aici pot fi văzute printre altele replicile Castelului İnegöl (cu ​​arhitectura sa creștină medievală), Castelului Marmaris, Kulaca Hisar, elemente specifice tribului Kayı etc. De altfel, în secțiunile destinate tribului Kayı (una dintre cele mai frecvent utilizate locații pentru serialele „Diriliş: Ertuğrul” și „Kuruluș Osman”), vizitatorii pot face fotografii în costume tradiționale turcești și, de asemenea, pot face călărie, sau pot observa producția de meșteșuguri turcești și pot examina detalii din viața de zi cu zi a poporului Kayı (o ramură a turcilor oghuzi).

Mai mult, datorită activităților interactive, vizitatorii pot afla multe lucruri noi despre istoria Imperiului Otoman. Nu numai că pot vedea decorurile serialelor pe care le admiră, dar pot avea și ocazia să se întâlnească și să discute cu actorii acestor seriale.

În zona Söğüt (locul în care s-a născut Imperiul Otoman) a platoului de filmare, vizitatorii pot savura sucuri tradiționale (șerbet) și cafea turcească, iar din magazinul de suveniruri pot cumpăra costume tradiționale.

Cine a avut ideea unor platouri de filmare deschise publicului

Mehmet Bozdağ, șeful consiliului de administrație, producător și scenarist în cadrul Studiourilor de Film Bozdağ, a declarat Agenției Anadolu că ideea de a deschide platourile de filmare pentru public i-a venit încă din timpul filmărilor pentru serialul „Diriliş: Ertuğrul”.

 „A existat un mare interes din partea vizitatorilor încă din prima zi. Aici nu este doar o vizită la studio. Există și activități culturale. Telespectatorii noștri pot vedea cele mai importante elemente culturale din istoria Turciei”, a declarat Mehmet Bozdağ, citat de AA.

Acesta mai spune că în viitor studiourile vor găzdui spectacole mari, cu o audiență de 30.000-40.000 de persoane.

Programul de vizitare: orele 10-20.

La data publicării articolului, costul unui bilet este de 300 TL.

Adresa Studiourilor de Film Bozdağ: Riva Mah. Riva Cad. No: 35/1 Beykoz /Istanbul

CITEȘTE ȘI: Unde să mănânci în partea asiatică a Istanbulului

Un comentariu la „Istanbul: Al treilea cel mai mare studio de film din lume atrage mii de vizitatori

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.