concert

Turcia anunță că va implementa testarea obligatorie PCR pentru accesul la concerte, teatre și cinematografe, precum și pentru a călători cu avionul și autobuzul interurban. Declarația a fost făcută astăzi de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, la finalul ședinței de cabinet.

Președintele turc se arată mulțumit de felul în care a fost gestionată pandemia până acum, menționând rolul noilor spitale urbane în acest proces. „Spre deosebire de multe țări, nu am avut probleme”, a declarat acesta.

În ultima lună de zile, în Turcia se înregistrează o creștere accelerată a numărului de noi infectări, existând teama că ar putea intra în curând într-o nouă perioadă a restricțiilor de circulație. Nu se pune problema în acest moment, dar asta nu înseamnă că nu se va întâmpla” a declarat recent ministrul Fahrettin Koca. Specialiștii spun că principalul risc este ca tulpina Delta să devină dominantă înainte ca programul național de vaccinare să poată atinge ținta de imunitate și să îl întrerupă, mai ales în condițiile în care imunitatea nu poate fi obținută fără cel puțin două doze de vaccin și după o anumită perioadă de timp. 

Vaccinarea în Turcia

În Turcia 34.446.015 persoane au primit ambele doze de vaccin, 45.304.742 o doză de vaccin, iar 7.362.337 au primit cea de-a treia doză de vaccin. Au fost administrate aproximativ 87,6 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 de la lansarea campaniei de imunizare în luna ianuarie. 33 de provincii, inclusiv metropole precum Ankara și İzmir, au depășit pragul de 75% din rata de vaccinare.

Conform celor mai recente date, numărul cazurilor la 100.000 de persoane a fost de 181,96 în Istanbul, care găzduiește aproape o cincime din populația Turciei,  în capitala Ankara 199,55 și 49,81 în provincia İzmir.

Reamintim că recent Statele Unite ale Americii au lansat o alertă cu privire la riscuri de călătorie în Turcia din cauza numărului de îmbolnăviri din cauza COVID-19.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.