certificat vaccin

Uniunea Europeană va accepta certificatele de vaccinare anti-Covid din Turcia, începând cu 20 august, a anunțat azi Comisia Europeană.

Organul executiv al Uniunii Europene a adoptat deciziile de echivalare pentru certificatele de vaccinare COVID-19 emise de autoritățile din Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina.

Altfel spus, începând de vineri persoanele care dețin un certificat COVID-19 emis de Turcia vor avea voie să călătorească în Uniunea Europeană în aceleași condiții ca cetățenii UE. Totodată, și cetățenii Uniunii Europene vor putea folosi certificatele COVID-19 la intrarea în Turcia.

Documentul este disponibil în format smartphone sau hârtie, cu un cod QR care permite autorităților să determine statutul COVID al turistului.

Permisul dovedește dacă o persoană a primit toate dozele recomandate de vaccin aprobate de Agenția Europeană de Medicină (EMA), a avut un test PCR negativ în ultimele 72 de ore sau s-a recuperat de boală în ultimele șase luni.

Vaccinurile autorizate EMA sunt produsele companiilor farmaceutice Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac și Johnson & Johnson.

În termeni practici, înseamnă că cetățenii turci care au primit ambele vaccinuri cu vaccinurile Pfizer-BioNTech în urmă cu mai mult de 14 zile sau cei care pot demonstra cu fostele teste COVID-19 că și-au revenit, pot intra în bloc fără restricții suplimentare.

Cei care nu au fost vaccinați vor trebui să facă un test, în timp ce cei inoculați cu Sinovac vor trebui să verifice cerințele de intrare în țara de destinație.

Un comentariu la „UE acceptă certificatele de vaccinare anti-Covid din Turcia. Ce se întâmplă cu cei care au primit vaccinul chinezesc Sinovac

Comentariile sunt închise.