copii elevi

După ședința de cabinet de astăzi, președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că anul școlar va începe în data de 6 septembrie, cu elevii în sălile de clasă. „Odată cu începerea educației față în față, vom cere profesorilor și personalului auxiliar care nu au fost încă vaccinați să li se facă teste PCR de cel puțin două ori pe săptămână, a declarat președintele Erdoğan.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că „Testele PCR necesare profesorilor nevaccinați din școli și universități se pot face gratuit în spitalele de stat”.

Reamintim că de la începutul pandemiei, autoritățile turce au făcut nenumărate eforturi ca demersul educațional să nu fie afectat de restricții. Astfel, Ministerul Educației a pus la dispoziția profesorilor și elevilor 3 canale TV de susținere a lecțiilor online, pentru care au fost filmate 10 mii de videoclipuri. În acest sens, profesorii au fost special instruiți pentru procesul de educație la distanță și s-a luat în calcul că specialiștii în educație spuneau că o lecție la școală, față în față, se încadrează mai greu în 40 de minute de curs, dar poate fi realizată cu succes în 10 minute în sistem video.