scumpiri haine

Creșterile costurilor de producător, în special a forței de muncă, se reflectă pe etichetele din magazinele din Turcia. Astfel, articolele pentru sezonul de vară au ajuns în magazine cu creșteri de preț de 40%.

Una dintre explicații este legată de faptul că în urma cutremurelor devastatoare din 6 februarie o perioadă de timp au fost întrerupte toate procesele de producție.

Vicepreședintele companiei de articole din piele Derimod, Murat Zaim, a declarat că se fac eforturi ca toate aceste creșteri de costuri să se reflecte cât mai puțin în prețuri. Acesta mai spune că în zonele afectate de seisme au fost distruse multe unități de producție. Murat Zaim susține că în provincia Hatay existau 20 de furnizori, iar o treime din produsele Derimod veneau de acolo.

„Hatay nu va putea reveni la producție. Probabil că se vor muta în regiuni diferite. (…) Vom sprijini furnizorii ale căror instalații s-au prăbușit pentru ca să continue producția prin mutarea în altă locație”, spune vicepreședintele companiei Derimod în presa turcă.

Au scăzut vânzările în zonele turistice

Imediat după cutremur, au scăzut vânzările în regiunile în care sunt concentrați turiști, în special în Istanbul.

Vicepreședintele companiei de articole din piele Derimod, Murat Zaim, a mai declarat că că vânzările către turiști, care erau de 8-10%, au scăzut la 4%.

Cu toate acesta este optimist în ceea ce privește evoluția în perioada următoare: „În 2022, am avut o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde TL. Anul acesta vizăm o cifră de afaceri de 3,8 miliarde”, a mai declarat Murat Zaim.

CITEȘTE Și: Oficial, inflația în Turcia este de 50,51%

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.