explozie Istanbul, Foto- cumhuriyet.com

Ministrul de Interne din Turcia, Süleyman Soylu, a anunțat că femeia care a lăsat bomba care a provocat explozia de ieri de pe strada Istiklal a fost arestată, anunță publicația Sozcu. De asemenea, au fost dezvăluite și identitățile celor care și-au pierdut viața în acest atac.

În urma exploziei de ieri, din jurul orei locale 16.20, au murit 6 persoane, iar la această oră mai sunt internate 31 de persoane din cele 81 rănite.

Cele 6 victime ale exploziei, fac parte din 3 familii:

  • Arzu Özsoy (38 ani) și fiica Yağmur în vârstă de 15 ani;
  • Yusuf Meydan (34 ani) și fiica Ecrin în vârstă de 9 ani;
  • Adem Topkara (40 ani) și soția sa Mukaddes Elif Topkara (27 ani).

Ministrul Soylu: Persoana care a aruncat bomba a fost arestată

„Am avut 81 de răniți, dintre care 50 au fost externați. Unii dintre ei fuseseră spitalizați ca măsură de precauție din cauza tinitusului. 5 dintre răniții sunt la terapie intensivă. Starea a doi răniți ai noștri este, de asemenea, gravă”, a declarat ministrul turc de interne.

Süleyman Soylu mai spune că după primele evaluări, ordinul pentru acțiune a venit de la Kobani acesta fiind un oraș din Siria, în care kurzii reprezintă aproximativ 90% din populație. Până în 2012 fost centrul districtului Ayn al-Arab din provincia Alep din Siria, când a intrat sub controlul forței militare kurde YPG.

Organizația teroristă PKK/PYD, autor al atacului din Istanbul

„Avem o evaluare că ordinul pentru acțiune a venit de la Kobani și că făptuitorul a trecut prin Afrin. Persoana care a comis incidentul și a aruncat bomba a fost reținută de Departamentul de Poliție din Istanbul. Înainte de aceasta, mai fuseseră reținute aproximativ 21 de persoane. Concluzia noastră este că e vorba de organizația teroristă PKK/PYD ”, a declarat ministrul Soylu.

Opt dintre cei reţinuţi în timpul operaţiunilor au fost supuşi în această dimineață unui control de sănătate, după care au fost aduși din nou în arestul poliției pentru audieri.

„În viitorul apropiat, vom arăta oamenilor care ne-au făcut să suferim această durere în strada Istiklal din Beyoğlu, un răspuns în care ei vor experimenta și mai multă durere. Fie ca sufletele martirilor noștri să se odihnească în pace. Fie ca locul lor să fie raiul. Condoleanțe familiilor lor, rudelor, prietenilor și națiunii noastre”, a completat ministrul turc de interne, Süleyman Soylu.

3 comentarii la „Ministrul turc de interne indică organizația teroristă PKK/PYD ca autor al atacului de ieri din Istanbul. Femeia care a lăsat bomba, arestată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.