muzica

Update, luni, 4 iulie, ora 20

Referitor la acest incident Primăria Bodrum a dat un comunicat de presă prin care precizează că localul „Gala” din Golful Tilkicik, în care s-a desfășurat concertul artistului Mahsun Kırmızıgül, se află în aria de responsabilitate a Municipiului Bodrum.

În urma inspecțiilor efectuate de echipele Direcției de Control al Clădirilor Municipiului Bodrum în data de 16 mai 2022, s-a constatat că toate modificările suplimentare la clădirea restaurantuluo și a Debarcaderului din zonă au fost efectuate ilegal și fără autorizație. În acest sens clădirea fusese sigilată de autorități, în conformitate cu legislația în vigoare.

Prin urmare, la momentul desfășurării concertului, nu fusese eliberată o licență de muzică live, deoarece neregulile constatate la controlul primăriei nu fuseseră îndreptate de agentul economic.

*****

În aceste zile mai mulți artiști din Turcia au acuzat autoritățile de „interferență în viața privată„, după ce poliția a oprit derularea concertelor unor muzicieni.

Concerte oprite de autorități

Este vorba de Mahsun Kırmızıgül și de rapperul Sefo, ale căror concerte de la Bodrum au fost oprite de autorități. Artiștii spun că această decizie a Ministerului de Interne afectează foarte mult turismul și consideră că ar trebui suspendată definitiv și să se revină astfel la programul permis înainte de pandemie.

Sâmbăta seara, Poliția din Yalıkavak Bodrum a intervenit în timpul concertului lui Mahsun Kırmızıgül, acesta fiind nevoit sa își ducă actul artistic la final fără microfon. „Nu se respectă arta si artistul. Sper ca această situație să se rezolve cât mai repede” a spus artistul la finalul concertului.

La mijlocul lunii iunie, rapperul Sefo a fost dat jos de pe scena din Gümbet Bodrum tot de polițiști, la ordinul Guvernatorului provinciei Muğla. Rapperul a reacționat spunând că „în locuri precum Bodrum, industria divertismentului este foarte importantă, fiind indispensabilă turismului”.

Un ordin al Ministerului de Interne din Turcia din data de 10 mai a.c., prelungea posibilitatea difuzării muzicii până la ora 01:00. Reamintim că de la începutul pandemiei difuzarea muzicii a fost permisă în Turcia doar până la miezul nopții.

Odată cu circulara din data de 10 mai au fost transmise de către Ministerul de Interne și procedurile și regulile privind difuzarea muzicii, pentru a se asigura că nu este perturbată liniștea publică.

Difuzarea de muzică, live sau de pe suport media, se poate realiza în locuri de divertisment, cu permisiunea administrațiilor abilitate, cu condiția să nu existe inconveniente din punct de vedere al liniștii și al orelor de odihnă.

Decizii referitoare la difuzarea muzicii

Conform ordinului, muzica nu poate fi difuzată între orele 24:00 și 07:00 în zonele deschise sau semideschise ale locurilor de divertisment din perimetre precum clădiri administrative și comerciale, locuri de joacă, facilități sportive. De asemen3a, este precizat că în anumite condiții, muzica poate fi difuzată în limitele de timp specificate, cu condiția să se obțină permisiunea pentru muzică live și să se respecte limitele de decibeli.

Autoritățile din Turcia anunțau încă din luna mai că vor organiza controale pentru a urmări felul în care este respectată legislația.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.