bodrum spital

Sistemul de sănătate de stat din unul dintre cele mai importante centre turistice ale Turciei, Bodrum, se confruntă cu grave probleme în ultimele luni de zile. Situația a devenit și mai problematică odată cu plecarea recentă a mai multor medici de la Spitalul de Stat Bodrum, din cauza salariilor mici, care nu le permiteau plata chiriilor. Astfel unitatea medicală se află în incapacitatea de a face programări în unele policlinici, spre disperarea locuitorilor.

În acest moment nu se pot face programări pentru ORL, boli toracice, dermatologie si psihiatrie.

Politicienii opoziției trag un semnal de alarmă

Președintele filialei licale a partidului de opoziție CHP, Halil Karahan, a făcut o declarație scrisă despre această problemă, acuzând actuala putere de situația creată.

Spitalul de stat din Bodrum nu poate să deservească în prezent oamenii din Bodrum. Responsabilul pentru această situație este guvernul AKP, care conduce țara de 20 de ani.

“În ultimele 4 luni, 12 medici și-au dat demisia din cauza dificultăților financiare. Odată cu creșterea chiriilor pe termen lung în Bodrum, este tot mai evidentă nevoia de cazare pentru cei care lucrează în toate instituțiile de stat. (…) Cu alte cuvinte, sănătatea oamenilor din Bodrum este lăsată de izbeliște. Dacă nu se găsește o soluție foarte urgent la această problemă, nu are rost să deschidem noul spital de stat cu 3-5 cadre, pentru spectacol. Locuința este o nevoie urgentă pentru tot personalul public. (…) Este de datoria ministerelor competente să înțeleagă gravitatea problemei și să găsească soluții. Noi, cadrele locale și politice, suntem mereu gata să contribuim la aceste soluții”, a declarat liderul CHP Bodrum, Halil Karahan.