Din cauza anunțului interzicerii accesului în Istanbul a camioanelor și TIR-urilor de către guvernatorul provinciei Istanbul, Ali Yerlikaya, s-a format o coadă de 8 kilometri de camioane pe drumul TEM Şekerpınar (dinspre Çayırova, Kocaeli). Astfel, șoferii au fost redirecționați de la cabinele de taxare din Şekerpınar către parcurile de camioane. În așteptarea ninsorilor anunțate prin cod portocaliu, echipajele de deszăpezire sunt pregătite de intervenție la nodurile TEM și D-100 Kocaeli.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunțat că accesul TIR-urilor și camioanelor care vin din Anatolia și Tracia către Istanbul a fost permis într-o manieră controlată. 

Pentru a evita problemele cauzate de ninsorile abundente anunțate de meteorologii turci, intrarea camioanelor direcțiile Anatolia și Tracia spre Istanbul a fost interzisă începând de azi, ora 04:00. Șoferii de TIR și de camioane nu au avut permisiunea să treacă spre Istanbul, ca urmare a deciziei echipele de control al traficului, ca au măsură de precauție pe autostrada TEM (Şekerpınar – districtul Çayırova, Kocaeli) și la granița D-100 (Kocaeli-Istanbul).

Direcția Generală de Meteorologie din Turcia, în baza sistemelor globale de prognoză, anunță că vremea se va înrăutăți considerabil în mai multe provincii din Turcia, printre care și Istanbul, în urma unui val de frig siberian. Conform prognozelor, la Istanbul va începe până duminică, când se estimează că vor cădea până la 12 kilograme de zăpadă, pe metru pătrat.

Meteorologii spun că ar putea fi cea mai mare cădere de zăpadă din 1987 și până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.