bani turcia

Turcia a reușit o performanță de nedorit: a depășit Venezuela la rata inflației în lunile decembrie și ianuarie, titrează cunoscuta publicație Sözcü din Turcia.

Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a anunțat că în luna decembrie inflația lunară de consum în Turcia a fost de 13,58%. Potrivit datelor publicate de Reuters de la Banca Centrală a Venezuelei, inflația lunară în Venezuela a fost în luna decembrie de 7,6%. În timp ce TUIK a anunțat o inflație lunară de 11,1% în Turcia în ianuarie, rata a fost de 6,7% în Venezuela.

Inflația anuală în Turcia a atins vârful de acum 20 de ani

Pe de altă parte, rata lunară a inflației din Venezuela a încetinit pentru a cincea lună consecutiv. Inflația anuală, care a fost de 686,4% în decembrie, a scăzut la 472% în ianuarie.

Agenția de știri Reuters precizează că slăbirea restricțiilor de către guvernul din Venezuela, privind utilizarea valutei străine în țară și reducerea cheltuielilor și împrumuturilor în bolivari, și-a dovedit eficiența în scăderea inflației.

Pe de altă parte, creșterea producției de petrol și a exporturilor Venezuelei cu sprijinul Iranului, Chinei și Rusiei a fost, de asemenea, efectivă în creșterea economică de 4% înregistrată în 2021.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
președintele Erdogan turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO