1. În Turcia, creșterea prețurilor la alimente depășește inflația, dar acest lucru nu se reflectă asupra producătorilor. Cel mai mult a crescut prețul pentru uleiul de floarea-soarelui, apoi cel la pește și la linte. (Sozcu) De asemenea, facturile pentru energia electrică au fost majorate cu 15% în iulie 2021. Conform calculelor Camerei Inginerilor Electrici (EMO), suma plătită pentru factura la electricitate de către o familie cu patru persoane a crescut în ultimii 5 ani de la 94 TL la 210 TL. (Sozcu)
  2. La Istanbul au fost arestate astăzi 10 persoane suspectate că ar avea legături cu grupul terorist Daesh / ISIS. Suspecții au fost reținuți în operațiunile desfășurate în 12 locații din 8 districte ale provinciei Istanbul. Din 2013, de când Turcia a fost una dintre primele țări care a declarat Daesh / ISIS drept o organizație teroristă, a fost atacată de mai multe ori de grupul terorist, bilanțul fiind de peste 300 de persoane ucise și alte sute de răniți în cel puțin 10 atacuri sinucigașe, șapte atacuri cu bombă și patru atacuri armate. (Anadolu Ajansi)
  3. Președintele Erdoğan a anunțat că vor fi recrutați 5.872 bucătari și personal auxiliar pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor în căminele de elevi și studenți afiliate Ministerului Educației Naționale. (CNN Turk)
  4. Tot mai mulți turiști veniți la Istanbul reclamă autorităților taximetriștii care aplică tarife mult mai mari decât cele anunțate oficial. (Sozcu)
  5. Agenții economici din Bodrum anunță că activitatea turistică va continua până în luna octombrie. După ce a fost depășit șocul incendiilor de la începutul acestei luni, turiștii din Rusia, Ucraina, Țările de Jos, precum și din țările din estul îndepărtat se bucură în continuare de vacanță. (Sozcu)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.