Direcţia Generală de Analiză şi Prognoză Meteorologică din Turcia a emis o avertizare de furtună puternică pentru întreaga provincie Istanbul, valabilă până în această noapte.

Vântul va fi puternic până la orele serii în Marmara și în nordul Mării Egee. Se vor semnala rafale puternice (55-85 km/h) din direcțiile de sud și sud-vest (lodos).

În marea Marmara, pe scara Beaufort, furtuna va avea putere de la 6 până la 8 (vânt de până la 75 km/oră, și valuri de 4-7 metri).

Ploile abundente și furtunile cu descărcări electrice vor începe azi și pe țărmul nordic al Mării Egee și se vor întinde pe întreaga coastă, de la İzmir, către Aydın și Muğla. Cantitatea de ploaie va fi cuprinsă între 25-55 kg/m2.

La Balıkesir, sunt așteptate ploi consistente (51-85 kg/m2) și vânt foarte puternic, cu risc de inundații, fulgere, grindină, alunecări de teren și chiar tornadă.

CITEȘTE ȘI: Revelion 2023 la Istanbul

Potrivit declarației Biroului guvernatorului din Çanakkale, pe parcursul zilei de astăzi sunt așteptate furtuni puternice, cu o viteză de 90 de kilometri pe oră și chiar mai mult, în întreaga provincie. În acest sens a fost luată decizia de suspendare pentru o zi a cursurilor în toate instituțiile de învățământ și formare, publice și private.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.