Istanbul fireworks display

Dacă planificați Revelionul 2023 la Istanbul, am reunit toate informațiile și ideile necesare pentru a avea o experiență de neuitat!

Revelion pentru toate buzunarele

La Istanbul, puteți petrece noaptea dintre ani fie cu un buget restrâns, fie mult mai scump, la un hotel de lux. Ambele variante au farmecul lor, indiferent că vorbim de petreceri tematice, de restaurante cu program artistic, de activități exclusiviste la cluburi și hoteluri, de petrecerile de pe stradă sau din piețele celebre ale Istanbulului.

În general, mulți turci petrec Revelionul acasă, urmărind emisiuni de televiziune cu program special. Alții, în ajun de An Nou preferă să iasă în oraș, la cină. În general, petrecerile de Revelion nu se prelungesc foarte mult după miezul nopții. În Turcia, ziua de 1 ianuarie este una obișnuită.

Nu uitați să faceți rezervări pentru noaptea de Anul Nou

Turiștilor care doresc să petreacă noaptea de Revelion în Istanbul le recomandăm să facă din timp rezervări prin agenții de turism omologate. Dacă vin pe cont propriu, este indicat ca rezervările să le facă pe site-urile oficiale ale unităților de cazare și să verifice prin telefon confirmarea rezervării.

Temperatura medie de Revelion la Istanbul e de 10°C

La Istanbul în noaptea de Revelion temperatura medie este de 10°C . În anii trecuți nu a nins, însă luați în calcul că e posibil să plouă. Dacă veți fi în aer liber, vă recomandăm să aveți o haină adecvată și o umbrelă.

Tradiții de Anul Nou în Turcia

Ca tradiții în Turcia, bradul de Anul Nou și schimbul de cadouri seamănă foarte mult cu Crăciunul în Occident. La fel, petrecerea timpului alături de familie, în special la ora cinei.

1. Focuri de artificii pe Bosfor

Printre ingredientele unui Revelion reușit se află jocurile de artificii, care la Istanbul, pe Bosfor, sunt efectiv spectaculoase. De-a lungul anilor, metropola a prezentat unul dintre cele mai spectaculoase și frumoase spectacole de artificii de Revelion din lume.

La miezul nopții, cerul luminează Bosforul cu spectacolul magnific de artificii. De aceea, show-ul e impresionant dacă vă aflați pe un vapor, într-o croazieră pe Bosfor, sau dacă veți alege un restaurant cu vedere la Bosfor.

Totuși, nu trebuie să fiți doar pe malul mării pentru a vă bucura de artificii, deoarece turnurile orașului și terasele de pe acoperișul unor clădiri oferă, de asemenea, priveliști minunate.

2. Petreceri pe stradă

Dacă veți petrece noaptea dintre ani la spectacolele și concertele organizate în piețe publice, aglomerate, trebuie să aveți grijă la bunurile dumneavoastră de valoare. Ca zone, recomandăm Ortaköy, Nişantaşı, Bağdat Caddesi sau Kadıköy.

În noaptea de Revelion nu recomandăm Piața Taksim și strada Istiklal, deoarece vor fi extrem de aglomerate și este posibil să nu vă simțiți confortabil.

3. Croaziere pe Bosfor

Pentru o croazieră în noaptea de Revelion pe Bosfor, trebuie să aveți în vedere că în medie durează între 4-6 ore. Acestui interval de timp trebuie să îi adăugați și timpii necesari transferului dus-întors de la hotel. De obicei, ofertele pentru croazierele de Revelion includ mâncare și băutură, șampanie la miezul nopții, program artistic care cuprinde spectacole tradiționale, dansuri populare turcești și, evident, posibilitatea urmăririi spectacolului artificiilor de pe punte.

Petrecerile încep cu o băutură de bun venit, cu aperitive, urmate de o masă cu un meniu complet. Apoi se deschide barul și încep spectacolele de divertisment, dansuri populare tradiționale și dervișii rotitori. După jocurile de artificii de la miezul nopții, începe un program muzical susținut de un DJ. Apoi, ambarcațiunea se îndreaptă încet spre port.

Este extrem de important ca achiziția acestor croaziere pe Bosfor să se facă de la agenți de turism acreditați. Principalele companii de croazieră, care au cele mai bune spectacole, sunt Turnatour (prețuri între 140-200 euro, pentru două persoane), Incisu, Pereme, Orient Bosphorus și Queen Tour. Aceste oferte erau valabile la data de 28 octombrie 2022.

4. Închirierea unui iaht de lux (privat)

Dacă veniți pentru noaptea de Revelion la Istanbul într-un grup mic și doriți să vă bucurați de o petrecere luxoasă și exclusivistă, atunci închirierea unui iaht privat este opțiunea ideală.

5. Cină romantică în noaptea de Revelion

Cea mai romantică cină de Revelion la Istanbul ar trebui să aibă loc într-un restaurant select pe malul Bosforului, cu preparate gătite de bucătari de renume mondial. În acest sens, recentele recomandări ale Ghidului Michelin, publicate de Turcia News, vă stau la dispoziție.

Pentru un view excepțional încercați restaurante precum 360 ​​Istanbul pe strada Istiklal, Ulus 29 sau ultra selectul Sunset Grill & Bar, care oferă o vedere minunată asupra orașului și a Bosforului, fiind preferat de oamenii înstăriți care doresc să savureze bucătăria clasică franceză.

Lista continuă cu restaurantul „Turk Fatih Tutak”, care a primit recent 2 stele Michelin, cu „Mikla”, din cartierul Beyoğlu, „Azur”, cu superbul restaurant „Banyan”, cu „Ruby” în Ortakoy, „Sardunya Karakoy Yali”, dar și cu recent inauguratul restaurant „Nobu”, care face parte dintr-un lanț internațional și la care este acționar și actorul Robert de Niro.

6. Cluburi

În cazul în care doriți să treceți în noul an alături de high-life-ul Istanbulului, atunci puteți achiziționa bilete la unul dintre cele mai bune cluburi de noapte din metropolă. Pentru asta e nevoie de o ținută specială, deoarece localnicilor cu bani le place să se îmbrace foarte luxos în noaptea de Revelion.

Lista cluburilor de noapte din Istanbul este foarte lungă, amintim aici doar Sortie, Babylon Bomonti, Masquerade etc.

În Istanbul există și un număr surprinzător de mare de cluburi de jazz, care organizează programe speciale în noaptea de Revelion. Nardis oferă de obicei un concert special pentru Anul Nou, sau Divine Brasserie. Întrucât cluburile de jazz au locuri limitate, cel mai bine este să rezervați locuri din timp.

Dacă bugetul dumneavoastră este limitat, Istanbul are extrem de multe alte opțiuni (baruri, pub-uri etc.)

7. Gale și baluri

Dacă nu aveți un buget limitat, atunci poate veți alege în noaptea de revelion să vă alăturați clasei superioare din Istanbul, participând la galele de Revelion desfășurate în hotelurile de lux.

În acest caz, puteți alege între Palatul Çırağan (prețul pentru o noapte de cazare începe de la 1.000 euro, iar costul biletului de participare la gala de Anul Nou nu este inclus în preț), Palatul Pera (oferta pentru 2 zile pornește de la 1.150 euro) și Bosphoros Four Seasons.

2 comentarii la „Revelion 2023 la Istanbul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.