Printre nenumăratele apeluri la solidaritate cu victimele cutremurelor din Turcia, a atras atenția recomandarea celebrei artiste Madonna, de a dona pentru fundația AHBAP.

DONAȚIILE PENTRU VICTIMELE CUTREMURELOR PRIN BANCĂ SAU MONEDE CRYPTO SE POT FACE AICI.

Pentru donații prin transfer bancar:

Donații AHBAP
Donații prin transfer bancar – AHBAP

Ce este AHBAP?

Sub mottoul „Căutăm iubirea și adevărul”, fundația AHBAP (lb. tr.: amici, prieteni) este o mișcare colaborativă, care lucrează cu un sistem de valori bazat pe solidaritate, îngrijire și apartenență.

Misiunea AHBAP este de a oferi orice fel de ajutor celor care au nevoie, pentru a întări conștientizarea solidarității în toate segmentele societății.

Consiliul de Administrație AHBAP este format din: Haluk Acil (Haluk Levent), prof. dr. Çağatay Öztürk, avocat Hüseyin Küçük, Aytül Anlar și Eylem Kaftan.

Fundația este coordonată cu sprijinul mai multor consilii specializate (organizare și rețea, știință și tehnologie, mediu, învățământ, umanitate, media, artă, asistență).

AHBAP lucrează, după caz, pe termen scurt/mediu/lung, prin mobilizarea dinamicii sociale și a valorilor de solidaritate pentru persoanele care au nevoie de acces urgent la aceste nevoi.

Compania operează în acest scop în toată Turcia, cu unități de management ale orașelor și/sau centre universitare.

Când s-a înființat AHBAP

Mișcarea AHBAP a devenit operațională ca Platformă AHBAP, cu participarea a mii de voluntari, iar Asociația AHBAP a fost înființată oficial pe 31 iulie 2017.

Platforma AHBAP acționează în 64 de orașe din Turcia, are 60 de reprezentanți ai universităților și 14 cluburi universitare și continuă să lucreze cu mii de voluntari.

Continuă să facă operațiuni de mediu, campanii de ajutor pentru copii, sprijin pentru produse medicale și multe alte ajutoare.

Pentru a intra în comunitatea AHBAP, un potențial candidat trebuie să parcurgă mai multe etape, inclusiv un program instructiv de 47 de zile și să dovedească mai multe calități și aptitudini printre care: comunicare armonioasă, inovator, deschis spre creștere, sinceritate, echitabilitate, productivitate, responsabilitate, să fie dezinteresat politic și iubitor de natură și de animale.

Cine este Haluk Levent, liderul AHBAP

Haluk Levent este unul dintre cei mai faimoși artiști din Turcia, cu un palmares discografic impresionant.

Pe numele său real, Haluk Acil (Haluk Levent) s-a născut în data de 26 noiembrie 1968 în orașul Yüreğir din Adana. A urmat ciclul primar la Școala elementară Sabancı, apoi a absolvit Liceul Adana Atatürk. A fost student la Universitatea Tehnică Karadeniz de Inginerie Forestieră, Universitatea Ankara, Școala Profesională Kastamonu Programare Calculatoare, Departamentul de Fizică al METU și Departamentul de Contabilitate al Universității Ankara. A luat examenele de admitere la aceste universități, dar din cauza dificultăților financiare nu a finalizat studiile.

Haluk Levent a părăsit Adana ca un om de afaceri fără succes și în 1992 a plecat la Istanbul. În iulie 1993 a creat primul său album numit „Yollarda”, în care descrie dificultățile cu care s-a confruntat. A făcut turul mai multor orașe și a cântat, uneori pe străzi.

A lucrat în diferite baruri din Ortaköy și și-a îmbunătățit calitatea albumelor lucrând cu muzicieni de calitate precum Serdar Öztop și Akın Eldes. În iulie 1993, și-a lansat albumul „Yolda”, fiind una dintre primele lucrări din a doua perioadă de ascensiune după apariția muzicii rock anatoliene în anii 70. La sfârșitul anului 1996, a fost lansat albumul „Arkadașlar”, despre care artistul spune „Am ajuns la standardele mondiale cu acest album”.

Haluk Levent a lansat 15 albume, a dat mii de concerte, a lansat două cărți, are sute de premii, concerte de caritate și zeci de procese de mediu.

În timpul alegerilor electorale din Turcia, Haluk Levent a postat pe Twitter: „Nu intru în politică, dar voi înființa un partid de asistență socială”.

Haluk Levent este faimos pentru interpretarea Marșului Izmirului (İzmir Marşı), care se referă la intrarea armatei turce în İzmir în timpul Războiului de Independență.

De ce a făcut pușcărie Haluk Levent?

În august 1997, Haluk Levent a fost condamnat la închisoare timp de 9 luni, din cauza unui dosar comercial, un cec neacoperit de 3 milioane TL.

Când era în închisoare, și-a tăiat părul lung în semn de protest pentru construcția centralei nucleare de la Akkuyu.

Pe parcursul detenției, a lansat albumul „Mektup” cu înregistrările făcute înainte de condamnare și a scris prima sa carte, „Kedi Köprüsü” (n.n. „Podul Pisicii”).

După eliberarea din închisoare, a lansat albumul „Yigin Ayrılık”, în septembrie 1998 și apoi a mers în armată.

La începutul anului 2000, a lansat albumul http://www.leyla.com, în care vorbea despre digitalizarea emoțiilor, într-o lume din ce în ce mai digitală.

În același timp, artistul a început să se remarce prin sensibilitatea față de problemele de mediu, motiv pentru care a inclus melodii în care vorbea despre asta în aproape fiecare album.

A intentat procese împotriva unor proiecte despre care pretindea că sunt dăunătoare mediului în diferite regiuni ale Turciei.

De asemenea, a luat măsuri pentru a preveni dispariția țestoasei Caretta Caretta din districtul Kazanlı din Mersin.

Haluk Levent, la cutremurul din 1999

După catastrofalul cutremur din 1999, Haluk Levent a lucrat și a montat corturi în orașele de corturi stabilite la Izmit, iar pentru victimele cutremurului a susținut concerte gratuite.

Alte acuzații în 2010

În 2010, Haluk Levent a fost acuzat din nou într-un proces alături de alți 19 inculpați, de jaf, amenințare și colectare de bilete la ordin, însă 8 ani mai târziu a fost achitat de instanța supremă, după ce inițial primise 16,5 ani de închisoare.

Haluk Levent povestea jurnaliștilor publicației „Sabah” că în ancheta acelui dosar a stat 4 zile în camera de interogatoriu cu cătușe la mâini, iar procurorul nu i-a luat nicio declarație, ci l-a dus direct la instanță. Câțiva ani mai târziu, procurorul de caz, Kadir Altınışık, a fost arestat în dosarul FETO.

Întrucât trecutul său revine mereu în prim-plan, Haluk Levent a declară: „Am vești proaste pentru cei care vorbesc constant despre trecut. Am fost achitat din cazurile mele unul câte unul. Toate dosarele sunt disponibile la Ministerul de Justiție”.

Acesta mai spune că în timpul celor 10 ani a avut grave prejudicii de imagine, a pierdut contracte de sponsorizare, concerte și a fost văzut „ca un gangster, ca un mafiot”.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.