Ambasadorul Suediei la Ankara, Staffan Herrström, a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe și condamnat pentru propaganda pe care organizația teroristă PKK a făcut-o în cancelaria Ambasadei Turciei la Stockholm.

Mai exact, acuzația este de răspândire a propagandei organizațiilor teroriste și a imaginilor insultătoare împotriva președintelui Recep Tayyip Erdoğan, la sediul Ambasadei Turciei la Stockholm, transmite Anadolu Agency.

Potrivit informațiilor obținute din surse diplomatice, declarații și fotografii care conțin propaganda organizației teroriste PKK și imagini insultătoare ale președintelui Erdoğan au fost puse astăzi pe clădirea Cancelariei Ambasadei Turciei, de către elemente afiliate PKK.

După incident, ambasadorul Herrström a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe, unde Turcia a condamnat acțiunea și a cerut o anchetă a incidentului. Lui Herrström i-au fost transmise așteptările Turciei, ca autorii acțiunii să fie identificați și să fie luate măsurile necesare, stabilite în angajamentele înregistrate în triplul Memorandum dintre Turcia, Suedia și Finlanda.

Reamintim că Memorandumul tripartit între Turcia, Finlanda și Suedia, semnat la Madrid în data de 28 iunie, prevede angajarea Finlandei și Suediei să nu sprijine PKK/YPG sau Grupul Terorist Gülenist (numiți în Turcia membri FETÖ).

După cum a arătat și Turcia News, simpatizanții organizației teroriste PKK/YPG au organizat duminică o demonstrație în capitala Suediei, Stockholm, cerând încetarea operațiunilor Turciei de combatere a terorismului în nordul Siriei și Irakului.

CITEȘTE ȘI: Turcia nu va lăsa Suedia și Finlanda să intre în NATO, dacă acestea nu își vor respecta promisiunile

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.