Autoritățile din Turcia au anunțat în această seară că numărul victimelor cutremurelor din 6 februarie a ajuns la 41.020. În acest context, declarația de astăzi a coordonatorului districtul Nurdağı din Gaziantep, Osman Bilgin, referitoare la consecințele cutremurelor a venit ca o mărturisire: „E de cel puțin 3-4, poate de 5 ori mai rău decât cifrele anunțate”.

Osman Bilgin, care este guvernatorul provinciei Şırnak, a fost numit recent coordonator în districtul Nurdağı din Gaziantep, despre care spune că va fi una din zonele demolate complet, după care „vom construi din nou provincii”.

Reamintim că una dintre cele mai afectate zone după cutremurele din 6 februarie este raionul Nurdağı din Gaziantep, despre care Osman Bilgin spune că decizia de a fi demolat complet a fost luată împreună cu ministrul mediului, urbanizării și schimbărilor climatice, Murat Kurum.

Ca reprezentant al statului, am venit să fiu cu voi, să vă ascult. Îmi pare rău, poate am întârziat, dar situația este mult mai rea decât știți. De cel puțin 3-4, poate de 5 ori mai rău decât cifrele anunțate. Vom demola complet unele provincii și le vom face din nou. Spun ca să puteți înțelege dezastrul. În prezent există 150 de apartamente cu cadavre”, le-a declarat Osman Bilgin cetățenilor din Nurdağı, Gaziantep.

„Nu este un cutremur ca oricare dintre ele. Orașele au fost șterse de pe hartă, vor fi create hărți noi. Ca stat, ca oficial al statului, ne cerem scuze față de voi dacă am venit târziu”, a mai spus guvernatorul Osman Bilgin, conform presei turce.

CITEȘTE ȘI: Cutremurele au provocat pagube ca pentru un seism de nivel 11: peste 61.000 clădiri grav avariate

2 comentarii la „Mărturisirea unui guvernator turc: „E poate de 5 ori mai rău decât cifrele anunțate”

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.