Chiar dacă nivelul prețurilor în turismul de iarnă a atins cote mari în Turcia, stațiunile montane sunt luate cu asalt de turiștii din țările arabe și din Orientul Îndepărtat.

Uludağ, cea mai aglomerată stațiune montană

În Uludağ, unul dintre cele mai importante centre turistice de iarnă din Turcia, zăpada a depășit deja 1 metru înălțime.

Situată la o înălțime de 2.543 metri, în stațiunea Uludağ funcționează 17 hoteluri, cu o capacitate de 5.000 de paturi.

De mai bine de o săptămână ninge în continuu și este foarte posibil, conform meteorologilor, ca ninsorile să continue pe tot parcursul săptămânii.

Cât costă o zi de schi la Uludağ

În stațiunea Uludağ, de lângă Bursa, prețul de cazare pe noapte al unei persoane este cel puțin 4.500 TL – 6.000 TL (aproximativ 290 euro).

Reamintim și că de 1 ianuarie 2023, în Turcia este colectată o taxă de cazare de 2%, de la persoanele cazate în hoteluri, sate de vacanță, centre tip hotel-boutique, moteluri, pensiuni, tabere.

Călătoria dus-întors cu telecabina din Bursa către Uludağ este de 130 TL, o oră de curs de schi costă 900 TL, iar costul de închiriere a echipamentului de schi este de 700 TL pe zi. Există și pachete speciale pentru școala de schi, care includ și echipamentul specific, care costă 1.600 TL pe zi (aproximativ 79 euro). Yahya Usta, președintele Asociației Profesorilor de Schi și Snowboard din Turcia, spune că sunt necesare minim 2 ore de schi pentru începători.

Costul unui sandwich cu cârnat sau chiftea la Uludağ variază între 100-150 TL (aproximativ 7 euro), o ceașcă de ceai 25 TL, iar o cafea turcească 60 TL, semnalează presa turcă.

Cât costă un Ski Pass?

Prețurile pentru Ski Pass variază în funcție de numărul de zile dorit, sau de intervalele orare.

La achiziționarea online, prețul unui Ski Pass pentru o zi este de 390 TL (aproximativ 19 euro, la cursul zilei), iar la ghișeu costă 450 TL.

Prețul unui Ski Pass pentru 50 de treceri este de 1.100 TL (aproximativ 54 euro, la cursul zilei). Mai multe detalii AICI.

Chiar și cu aceste prețuri, hotelurile din Uludağ sunt luate cu asalt atât de turiştii din țările arabe și din Orientul Îndepărtat, cât și de turiștii interni.

CITEȘTE ȘI: Se dă startul unui nou sezon de schi în stațiunile montane din Turcia

Schi la Uludağ
Schi la Uludağ
Stațiunea Uludağ, Bursa
Stațiunea Uludağ, Bursa