cihan kolivar arestat

Președintele Uniunii Producătorilor de Pâine, Cihan Kolivar, a fost reținut sub acuzația de „insultare publică a națiunii turce”, după o declarație făcută într-o emisiune de TV. Pâinea este hrana de bază a societăților stupide. Întrucât societatea noastră este plină de pâine, astfel de conducători sunt în fruntea ei de 20 de ani”, a declarat Cihan Kolivar.

După această declarație, a fost demarată o anchetă din oficiu pentru infracțiunea de „injurie publică” și a fost reținut de către polițiști. În declarația dată anchetatorilor, Cihan Kolivar a spus că nu are vreo problemă cu guvernul Turciei, ci are o problemă cu autoritățile locale care permit funcționarea unor brutării fără licență. Acesta mai precizează că atunci când a precizat că pâinea este hrana de bază a societăților stupide, a vrut să spună că pâinea este dăunătoare sănătății.

Pus la zid și de politicienii puterii și ai opoziției

Interesant este nu numai faptul că actuala putere a reacționat vehement, ci și că politicienii din opoziție au făcut acelși lucru. De exemplu, într-o postare din social media, primarul Bodrumului care este din principalul partid de opozitie (CHP) a condamnat faptul că populatia Turciei e catalogată drept stupidă, în condițiile în care oamenii fac eforturi mari pentru a pune o pâine pe masă.

Reținut pentru o postare pe Twitter

Avocatul lui Cihan Kolivar, Bilge Çiftçi, a declarat presei că acesta a fost reținut aseară sub acuzația de incitare la ură, dușmănie și umilire a publicului. Astfel, la dosarul său a fost adăugată o altă anchetă, de această dată pentru insultarea președintelui, din cauza unei postări mai vechi de pe Twitter.

Reamintim că recent în Codul Penal din Turcia au fost adoptate noi articole, care fac referire la ceea ce înseamnă „insultare publică a Națiunii Turce, a Statului Republicii Turcia, a Marii Adunări Naționale a Turciei, a Guvernului Republicii Turcia și a organelor judiciare ale statului”, iar cei care publică informații false în social-media pot fi condamnați la închisoare, de la 1 la 3 ani.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.