Ataturk, photo: Sozcu

Astăzi a fost marcată în Turcia comemorarea a 84 de ani de la trecerea în eternitate a lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia.

Ca în fiecare an în ziua de 10 octombrie, Palatul Dolmabahçe, locul în care a murit marele lider Mustafa Kemal Atatürk, a fost luat cu asalt de cetățeni. La ora 09:05, oamenii adunați în jurul palatului au păstrat un moment de reculegere.

În toată Turcia au fost evenimente care l-au comemorat pe Atatürk. Publicația turcă Sozcu arată într-un articol foarte amplu, că „viața s-a oprit în toată țara.” Au sunat sirenele, drapelul a fost coborât în bernă, la Istanbul navele de pe Bosfor au pornit sirenele, șoferii au coborât din mașini pe „Podul Martirilor din 15 iulie” și au păstrat cu respect un minut de reculegere. Acțiuni similare au avut loc în toată Turcia.

Iată câteva imagini grupate într-o galerie foto, cu momentele de reculegere în amintirea lui Mustafa Kemal Atatürk de la Çanakkale, Nevsehir, Çorum, Adana, Samsun, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Karabük, Düzce, Antalya, Bartın, Osmaniye, Aydın, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman și Kilis.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.