Cele 81 de provincii din Turcia trebuie să implementeze noi măsuri de intrare pe stadioane, conform unei circulare recente a Ministerul de Interne, iar Federația Turcă de Fotbal a precizat deja că a luat la cunoștință faptul că „persoanelor care nu îndeplinesc condițiile necesare nu li se va mai permite să intre pe stadioane”.

Certificat de vaccinare la intrarea pe stadioane

Principalul reper al circularei trimise de Ministerul de interne către Federația Turcă de Fotbal se referă la faptul că persoanele care nu sunt vaccinate cu ambele doze, sau care nu au avut Covid-19 în ultimele 180 de zile, nu mai sunt primite pe stadion. Circulara prevede că orice comportament care încalcă aceste norme va duce la sancțiuni atât pentru pentru persoane respective, cât și pentru cluburi.

Controlul suporterilor la intrarea pe stadion va fi făcut de paznici, încă de la turnichetele de la intrarea în stadioane. Vor avea acces la competițiile sportive persoanele care au finalizat programul de vaccinare și care au 14 zile de la a doua doză de vaccin, precum și persoanele care au avut Covid-19 în intervalul celor 180 de zile de la finalizarea izolării.

Persoanele care nu sunt incluse în grupa de vârstă pentru vaccinare vor putea intra pe stadion, cu condiția să aibă un test PCR cu cel mult 48 de ore înainte de competiție, iar rezultatul testului să fie negativ.

Totodată, copiii cu vârsta sub 12 ani care nu pot face testul PCR Covid-19 nu vor putea intra pe stadioane.

Ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate

Persoanele nevaccinate care au achiziționat deja un bilet pentru o competiție sportivă înainte de apariția acestor noi măsuri, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte de competiție.

Aceleași norme de acces la meciuri sunt impuse și celor care beneficiază de locuri la Protocol, precum și reprezentaților presei.

Având în vedere practicile actuale ale UEFA, autoritățile din Turcia anunță că pentru a proteja sănătatea publică, în tribune vor fi primiți doar suporterii echipei gazdă.

În competițiile Super League și TFF 1st League, intrarea spectatorilor pe stadion se face doar cu biletele cumpărate prin sistemul E-Ticket și cu integrarea codului HES.

În Liga a 2-a TFF și Liga a 3-a TFF, intrarea spectatorilor pe stadioane se va face sub responsabilitatea clubului gazdă, cu controlul codului HEPP.

Documentul Ministerului de Interne din Turcia poate fi consultat AICI.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.