vaccin anti Covid

Turcia a început să administreze vaccinul Pfizer / BioNTech, introducând astfel un al doilea vaccin în campania sa de vaccinare anti-Covid, pe măsură ce noile cazuri au atins niveluri record. Un total de 2,8 milioane de doze de vaccin Pfizer au ajuns în Turcia, numărul urmând să ajungă la 4,5 milioane în următoarele zile.

Turcia a folosit până acum aproape 17.500.000 din vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech din China, din care 10.131.000 de persoane au primit o doză, iar 7.300.000 două doze de vaccin. Turcia contină astfel vaccinarea la nivel național, până acum fiind vaccinați cei cu vârsta peste 60 de ani, personalul din sănătate și alte grupuri prioritare.

harta infectari
harta infectari

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca, spune că oamenii pot alege ce vaccin ar dori să primească, scopul autorităților fiind să vaccineze majoritatea populației până în luna iunie.

Turcia a impus recent lockdownul de weekend în 58 de provincii, deoarece cazurile au atins vârfuri istorice la nivel național. În data de 3 aprilie au fost înregistrate 44.756 de cazuri noi, cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei.