Netflix

Netflix a eliminat anumite titluri din platformă pentru catalogul său din Turcia, în urma solicitărilor făcute de guvernului turc.

Autoritățile de la Ankara au insistat asupra eliminării a două titluri din oferta platformei Netflix: filmul independent francez „Cuties” și un episod al dramei „Designated Survivor”.

De altfel, Netflix a fost intens criticat pentru posterul de promovare al filmului „Cuties”, după ce pe rețelele de socializare au apărut dezbateri intense pe tema posterului de promovare destinat publicului american.

film netflix
film netflix

Filmul „Cuties” spune povestea unei fetițe care încearcă să-și urmeze propriul drum. Amy (Fathia Youssouf), este prinsă între educația senegalez-musulmană conservatoare pe care a primit-o și dorința puternică de a-și exprima personalitatea fără restricții. La fel ca multe alte fete de vârsta sa, Amy își dorește să se machieze, să danseze cu prietenele ei și să devină faimoasă pe rețelele de socializare.

În episodul din „Designated Survivor”, un președinte turc fictiv este văzut cerând extrădarea unui lider de opoziție din SUA. A fost un complot pe care unii îl comparau cu un incident din lumea reală care ar fi avut loc între guvernul Turciei și Fethullah Gulen, un cleric care s-a mutat în Pennsylvania după o presupusă încercare de lovitură de stat.

Netflix a respectat cererea și a dezvăluit, de asemenea, că a anulat o serie originală turcească planificată, intitulată „If Only”, după ce autoritățile au stipulat că un personaj gay ar trebui scos din scenariu.

În mai multe rânduri, Netflix a specificat faptul că respectă legile locale în materie de conținut.