Reprezentanții și membrii organizațiilor neguvernamentale din diferite provincii ale Turciei, precum și un convoi format din cetățeni turci au protestat în fața Comandamentului bazei 10 tancuri İncirlik, unde își are sediul Comandamentul 39 din Forțele Aeriene ale SUA. În timpul mitingului, unele persoane au încercat să intre în baza americană de la Incirlik aruncând cu pietre, sticle și artificii.

Poliția turcă a intervenit folosind tunuri de apă și gaze lacrimogene. Șeful poliției din Adana, Doğan İnci, s-a adresat grupului care încerca să intre în Baza Aeriană Incirlik pentru a protesta împotriva SUA și Israelului.

În timpul evenimentelor, 6 ofițeri de poliție au fost răniți.

Reamintim că acest convoi de solidaritate cu Palestina a fost organizat de un ONG din Turcia, Humanitarian Relief Fund (IHH), pe fondul atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza. Acesta a pornit vineri de la Istanbul, anunță presa turcă.

Secretarul de stat american Antony Blinken e așteptat în Turcia

Astăzi este așteptat în Turcia secretarul de stat american Antony Blinken pentru a discuta despre importanța protejării civililor, continuarea ajutorului umanitar și asigurarea că palestinienii nu sunt trimiși cu forța din Gaza.

Spațiul public din Turcia a fost azi inflamat din cauza atacurilor Israelului asupra taberei de refugiați Burayj, în care zeci de civili și-au pierdut viața.

Secretarul de stat american, vizită surpriză în Cisiordania

Antony Blinken a surprins opinia publică azi cu vizita făcută în Cisiordania, unde s-a întâlnit cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, la o zi după întâlnirea din Iordania cu miniștrii de externe arabi, furioși de numărul tot mai mare de morți civili în Gaza

Potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății din Gaza, 9.770 de palestinieni, inclusiv 4.800 de copii și 2.550 de femei, au fost uciși și cel puțin 24.000 de persoane au fost rănite în atacurile israeliene. Forțele israeliene și coloniștii evrei au ucis 151 de palestinieni în Cisiordania și Ierusalim.

Armata israeliană a lovit Spitalul Shifa, care este cea mai mare unitate de sănătate din Gaza, cu mii de răniți și civili, Spitalul de Copii Nasr, Spitalul Baptist Al-Ehli și Spitalul Prietenie Turco-Palestiniană, împrejurimile Ierusalimului și spitalele indoneziene afiliate palestinienilor.

În confruntările dintre armata israeliană și Hezbollah din 8 octombrie au murit 60 de membri Hezbollah și 4 soldați israelieni.

Potrivit Israelului, în timp ce numărul soldaților uciși în confruntările din Fâșia Gaza din 31 octombrie a crescut la 30, există 242 de prizonieri israelieni în mâinile Brigăzilor Qassam. De asemenea, peste 1.400 de israelieni, inclusiv 315 soldați, au fost uciși și 5.132 de persoane au fost rănite în atacurile efectuate din Gaza.

Netanyahu a anunțat care e c0ndiția de încetare a focului

În timp ce atacurile sângeroase ale Israelului asupra Gaza continuă, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat principala condiție de încetare a focului. Acesta a declarat că nu va exista o încetare a focului dacă prizonierii deținuți de grupurile palestiniene nu sunt eliberați și le-a spus asta „atât dușmanilor, cât și prietenilor lor”. Netanyahu a făcut declarații similare și după întâlnirea sa cu secretarul de stat american Antony Blinken la Tel Aviv, pe 3 octombrie.

Anterior, ministrul palestinian al Sănătății, Miya Keyle, a întrebat comunitatea internațională cu privire la atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaz: „Nu este suficient să sacrifici oameni timp de 30 de zile?”

„Peste 9.700 de oameni, inclusiv 4.800 de copii, au fost martirizați în masacrele care au continuat timp de 30 de zile. Masacrele nu au cruțat personalul medical. Peste 150 de angajați au fost martirizați”, spune ministrul palestinian al Sănătății.

Subliniind că asigurarea trecerii în siguranță a ajutoarelor, a medicamentelor și a fluxurilor de combustibil către spitale a devenit o chestiune de viață sau de moarte pentru răniți, Keyle a declarat că bombardarea intenționată de către Israel a convoaielor de ambulanță care transportau răniții i-a împiedicat să fie transferați la Rafah, poarta de frontieră pentru tratament în Egipt.

Sursa foto: Sozcu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.