granița Bulgaria Turcia

Ministrul de interne al Bulgariei, Ivan Demerciev, a anunțat joi că va elimina taxa de curățare a autovehiculelor la granița cu Turcia, anunță Anadolu Agency. Ministrul bulgar a declarat că veniturile de milioane de leva care au fost obținute ilegal timp de 10 ani de persoane legate de mafia din Bulgaria vor fi acum ale statului.

„Statul va prelua în sfârșit această afacere”, a declarat Demerciev reporterilor, după o inspecție neașteptată la punctul de trecere către Turcia de la Kapıkule Kapitan.

Cunoscută sub denumirea de „lacul de aur” (după denumirea firmei private care percepea această taxă, „Golden Lake”) această taxă era un subiect dezbătut intens în ultimii ani.

Reamintim că fiecare vehicul care intra în Bulgaria dinspre Turcia era taxat cu 3 EUR (3,26 USD) pentru ca automobilul să fie dezinfectat cu un spray în care era de fapt… apă.

Ministrul Demerciev a mai spus că la punctul de frontieră din Kapitan Andreevo va fi înființat un sistem electronic, pentru accelerarea activității de la trecerea frontierei, cu atât mai mult cu cât traficul de acolo este în creștere cu cel puțin 20%. De asemenea, se va înființa încă un laborator de inspecție alimentară, care se va alătura celorlalte două deja existente, și că planifică înființarea unui laborator în Punctul Vamal din Lesovo (vis-a-vis de Hamzabeyli).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.