Aproximativ 1 milion de persoane au venit anul trecut în Turcia, anunță șeful Asociației pentru Turismul Medical din Turcia, Servet Terziler. Conform acestuia, pacienții străini au cheltuit aproximativ 2 miliarde de dolari pentru transplantul de păr.

„Jumătate din cifra de afaceri de 4 miliarde de dolari din 2022 a fost obținută din serviciile de transplant de păr”, a declarat Servet Terziler pentru Anadolu Agency.

Crește cererea pentru turismul balnear

Potrivit lui șefului Asociației pentru Turismul Medical din Turcia, Servet Terziler, Turcia a depășit 500 de milioane de dolari în servicii stomatologice și aproximativ 400 de milioane de dolari în chirurgie estetică. De asemenea, turiştii străini au manifestat un mare interes pentru turismul balnear.

Servet Terziler precizează că au fost primite mai multe cereri din partea mai multor țări europene pentru ca străinii să primească servicii de sănătate în Turcia prin încheierea de acorduri de asigurare între state.

Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, face pași fermi către obiectivul său de a deveni capitala mondială a turismului medical”, a mai declarat Servet Terziler, care mai spune că transplantul robotizat de păr a început să ia amploare și că în acest moment clinicile turcești își cresc în mod constat calitatea serviciilor de sănătate prin tehnologie și inovație.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.