RT Erdogan

Într-o declarație făcută la finalul ședinței de cabinet de astăzi, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a spus că a decis să folosească autoritatea dată Turciei de Convenția de la Montreux. 

„Desigur, nu ne vom compromite interesele naționale. Nu vom neglija nici echilibrele regionale și globale. Pentru aceasta, spunem că nu vom renunța nici la Ucraina și nici la Rusia”, a declarat președintele turc.

„În criza din nordul Mării Negre, am făcut apel la Ucraina și Rusia, pe care le vedem prietene, să își rezolve problemele prin dialog“, a completat președintele Erdoğan

Președintele Erdoğan despre Convenția Montreux

Referitor la decizia de aplicare a prevederilor Convenției de la Montreux, președintele Erdoğan spune că este esențială propria poziție a Turciei în acest război dintre Rusia și Ucraina.

„Turcia și-a îndeplinit responsabilitățile în cadrul instituțiilor și alianțelor din care face parte, în special ONU, NATO și UE și va continua să facă acest lucru în viitor”, spune Recep Tayyip Erdoğan.

Președintele Turciei mai spune că nu renunță la alianțele politice, economice și militare ale Turciei. „Ne menținem sensibilitățile umanitare deasupra altor considerații și continuăm să găzduim toți refugiații care au venit în regiunea noastră”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan le transmite cetățenilor turci că nimeni nu ar trebui să se îndoiască că vor depăși în siguranță criza din nordul Mării Negre.

Turcia este acum un stat care a ajuns la un nivel în care își poate produce și implementa propriile politici cu infrastructura sa politică, economică, tehnologică, militară și de informații.

2 comentarii la „Președintele Erdoğan: „Nu ne vom compromite interesele naționale, dar nu vom neglija nici echilibrele regionale și globale”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.