A scăzut TVA-ul la energie electrică în Turcia

Turcia a redus TVA-ul energiei electrice utilizate în gospodării și irigații agricole de la 18% la 8%, a anunțat în această seară președintele Erdoğan.

În plus, limita lunară de consum cu tariful scăzut este acum de 240 de Kwh, de la 210 Kwh și astfel se va acorda o reducere de 14% la facturi.

După ce au primit facturile la electricitate pe luna ianuarie, mulți cetățeni turci, dar și agenți economici, au organizat proteste în majoritatea multe orașe, deoarece spuneau că nu pot plăti facturile cu noile tarife. Inițial, la începutul anului aplicarea tarifului cel mai mic se făcea doar pentru 110 KWh, apoi a fost majorat plafonul la 150 KWh, la 210 KWh, iar acum la 240 KWh.

Tot astăzi a fost luată decizia de reducere cu 25% a prețului facturilor la energie electrică aplicată artizanilor și meșteșugarilor.

Rămâne de văzut dacă agenții economici din turism vor beneficia de vreo reducere, în condițiile în care recent au solicitat să le fie redus tariful la electricitate, sau cel puțin să își poată plăti facturile la sfârșitul sezonului estival.