Turcii au făcut cozi la benzinării. De mâine, cresc prețurile combustibililor cu 10%

Începând din această seară, in Turcia prețul unui litru de benzină va fi mărit cu 1,61 TL, iar motorina va fi mai scumpă cu 1,51 TL. Potrivit autorităților, în funcție de cursul valutar și de prețul petrolului, în următoarele zile ar putea fi aplicate reduceri. Odată cu aceste creșteri, prețul litrului de benzină a crescut de la 15,14…

Începând din această seară, in Turcia prețul unui litru de benzină va fi mărit cu 1,61 TL, iar motorina va fi mai scumpă cu 1,51 TL. Potrivit autorităților, în funcție de cursul valutar și de prețul petrolului, în următoarele zile ar putea fi aplicate reduceri.

Odată cu aceste creșteri, prețul litrului de benzină a crescut de la 15,14 TL la 16,75 TL în Istanbul, de la 15,24 TL la 16,85 TL în Ankara, de la 15,26 TL la 16 TL în İzmir.

Prețul unui litru de motorină va crește de la 15,46 TL la 16,97 TL în Istanbul și de la 15,57 TL la 17,08 TL în İzmir și Ankara.

Reamintim că în urmă cu un an de zile, prețul litrului de benzină era de 7,21 TL la Istanbul și de 12,29 TL la sfârșitul anului.

Odată cu creșterea din această seară, prețul benzinei a crescut cu 132% într-un an și cu 36% de la începutul anului.

Vicepreședintele principalului partid de opoziție (CHP), Faik Öztrak, spune că aceste scumpiri reprezintă o premieră pentru Turcia, deoarece scumpirile din această seară cresc cu 10%!

„Nu am mai văzut niciodată o asemenea majorare. Din păcate, în acest ritm națiunea noastră își va lua rămas bun de la mașină”, spune acesta.

În mai multe orașe ale Turciei s-au format cozi la benzinării, oamenii fiind afectați de faptul că plătesc deja un sfert din salariu pe un plin de benzină.

Răspuns la „Turcii au făcut cozi la benzinării. De mâine, cresc prețurile combustibililor cu 10%”

  1. Scăderi ușoare de preț la benzină și motorină, creștere pentru GPL » Turcia News

    […] celor mai recente informații, în Turcia prețurile la combustibil au fost modificate, astfel prețul unui litru de motorină a scăzut cu 0.96 TL, iar prețul unui litru de benzină, […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: