Atac PKK-YKP la Gaziantep, Foto: Anadolu Agency

Membrii organizației teroriste YPG/PKK din nordul Siriei au tras 5 rachete în cartierul Karkamış din Gaziantep, a anunțat ministrul de interne din Turcia, Süleyman Soylu.

3 persoane, printre care un profesor și un elev, și-au pierdut viața.

Rachetele au lovit un liceu şi două case din centrul raionului, precum şi un camion lângă punctul de frontieră Karkamış. Camionul, care a luat foc în urma atacului, a fost stins de pompieri.

Atac PKK-YKP la Gaziantep, Foto: Anadolu Agency
Atac PKK-YKP la Gaziantep, Foto: Anadolu Agency

La fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție.

Guvernatorul provinciei Gaziantep, Davut Gül, a precizat într-o postare pe rețelele de socializare că cele 5 rachete au fost lansate de către organizația teroristă YPG/PKK, de la estul Eufratului către centrul districtului Karkamış din Turcia.

În declarația sa, ministrul Süleyman Soylu a precizat că rachetele au lovit și locuințele din zonă, 6 persoane fiind rănite și transportate la spital.

Ministrul Educației Naționale, Mahmut Özer, a confirmat că un profesor și-a pierdut viața după atac. Acesta mai spune că din cauza presiunii create de artilerie, s-au spart ferestrele tuturor sălilor de clasă de la școala primară Kocatepe.

Atac PKK-YKP la Gaziantep, Foto: Anadolu Agency
Atac PKK-YKP la Gaziantep, Foto: Anadolu Agency

Reamintim că un soldat și 7 ofițeri de poliție au fost răniți în urma rachetelor lansate ieri din nordul Siriei de membrii organizației teroriste YPG/PKK, către punctul de trecere a frontierei Öncüpınar din Kilis.

Tot seara trecută, alte 4 rachete trase de membrii YPG/PKK în cartierul Karkamış din Gaziantep au lovit un teren viran.

CITEȘTE ȘI: Ministrul turc de interne indică organizația teroristă PKK/PYD ca autor al atacului din Istanbul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.