metro Istanbul

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a inaugurat sâmbătă la Istanbul linia de metrou Başakşehir-Kayaşehir. Astfel, rețeaua de metrou a metropolei din Turcia a ajuns la 325,5 kilometri, anunță presa din Turcia.

Lucrarea a fost finalizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și a completat astfel cu încă 130 de kilometri liniile de metrou din Istanbul și continuă lucrările pentru alți 55 de kilometri. În final, rețeaua feroviară din Istanbul, care are acum 325 de kilometri va ajunge la 380 de kilometri.

„Peste 50% din rețeaua feroviară a Istanbulului va fi finalizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii”, a spus declarat  președintele Erdoğan.

Linia de metrou Başakşehir-Kayaşehir, care are o capacitate de transport pentru 1 milion de pasageri zilnic, adaugă 4 noi staţii de metrou reţelei feroviare din Istanbul.

Trenurile sunt concepute să circule cu 80 km/h și pot deservi 70.000 de pasageri pe oră într-o singură direcție, potrivit ministrului Adil Karaismailoğlu.

Acest proiect permite locuitorilor din Güngören, Bağcılar, Bahçelievler și Bașakşehir să ajungă cu metroul la Aeroportul Istanbul.

Odată cu punerea în funcțiune a liniei, timpul de călătorie între Kayașehir și Mahmutbey va fi de 20 de minute, Metrokent-Bakırköy de 29 de minute, Metrokent-Aeroportul Istanbul în 24 de minute.

Linia de metrou Başakşehir-Kayaşehir va conecta restul oraşului cu Spitalul orășenesc de stat „Başakşehir Çam ve Sakura”, un complex medical realizat în parteneriat turco-japonez, care este considerat o mândrie a Istanbulului, nu numai în ceea ce privește estetica, ci și infrastructura tehnologică, deoarece poate deservi în ambulatoriu până la 35.000 de pacienți zilnic și 500 de intervenții chirurgicale.

CITEȘTE ȘI: Medicii unui spital de stat din Istanbul au instruit în chirurgia robotică un grup de colegi americani și britanici

metro Istanbul
metro Istanbul
metro Istanbul
metro Istanbul