Medicii specialiști ai Spitalului orășenesc de stat Başakşehir Çam ve Sakura din Istanbul au instruit recent un grup de medici urologi din Statele Unite ale Americii și din Marea Britanie, într-un program de expertiză în îngrijirea sănătății.

Clinica de urologie a Spitalului Başakşehir Çam ve Sakura din Istanbul a găzduit medicii pentru instruire în chirurgia robotică, chirurgia protetică, operația prostatei cu laser (HoLEP), chirurgie neinvazivă, dar și alte tehnici chirurgicale avansate.

Prof.dr. Abdulmuttalip Şimşek, care este expert în urologie robotică şi reconstructivă, împreună cu echipa sa au arătat medicilor americani și britanici care sunt tehnicile folosite în intervențiile chirurgicale în spitalele de stat din Turcia. După finalizarea pregătirii, medicilor vizitatori li s-a eliberat un certificat, anunță Daily Sabah.

Există cerere de formare a medicilor și din alte țări

Spitalul orășenesc de stat Başakşehir Çam ve Sakura este dotat cu echipamente de ultimă generație. În combinație cu profesionalismul cadrelor medicale, tehnicile dezvoltate au atras atenția medicilor din străinătate.

Astfel, după cum declara presei turce prof.dr. Abdulmuttalip Şimşek, în ultima perioadă există o cerere foarte mare de formare a medicilor. Până acum au fost pregătiți medici din Italia, Spania, Irak, Egipt, dar și din țările din Orientul Mijlociu și Africa.

Reputatul medic turc mai spune că medicii care au participat la program au fost uimiți de dimensiunea Spitalului orășenesc de stat Başakşehir Çam ve Sakura din Istanbul, de faptul că sălile de operații sunt dotate cu aparatură de ultimă oră, iar împreună cu personalul super-calificat se pot efectua oricând mai multe intervenții chirurgicale simultan.

Prof.dr. Abdulmuttalip Şimşek spune că prin astfel de programe de formare li se oferă cursanților șansa de a vedea cum a avansat turismul medical în Turcia.

Dr. Florian Stroie, un medic de origine română care profesează în SUA, a declarat că e impresionat de noul spital și că un asemenea program de instruire este important, pentru a vedea noile tehnici aplicate pacienților turci.

Despre Spitalul Orășenesc „Başakşehir Çam ve Sakura”

În data de 21 mai 2020, în timpul pandemiei, președintele Recep Tayyip Erdoğan inaugura la Istanbul, Spitalul Başakşehir Çam ve Sakura, un complex realizat în parteneriat turco-japonez.

Spitalul este situat la 30 km de Aeroportul Istanbul, la 4 km de autostrada europeană și la 25 km de partea anatoliană aa Istanbulului.

Istanbul, pe harta internațională în ceea ce privește îngrijirea sănătății

Președintele turc spunea că noul spital este o mândrie a Istanbulului, nu numai în ceea ce privește estetica, ci și infrastructura tehnologică, clădirile asociate, locația, facilitățile și alte caracteristici. „Un astfel de spital pune Istanbulul pe harta internațională în ceea ce privește îngrijirea sănătății”, spunea președintele Erdoğan.

Numele spitalului, Başakşehir Çam ve Sakura”, alătură cuvântul „Çam” din limba turcă, care înseamnă pin și simbolizează sănătatea, de cuvântul „Sakura” din limba japoneză, care se referă la floarea de cireș.

Spitalul are capacitatea de a deservi în ambulatoriu până la 35.000 de pacienți zilnic și de a efectua 500 de intervenții chirurgicale. De asemenea, are 226 de „unități de observație” care pot fi transformate în unități de terapie intensivă.

Al doilea spital orășenesc din Istanbul

Format din 10 blocuri și construit pe o suprafață de teren de 789.000 m², complexul masiv este al doilea spital orășenesc din Istanbul după cel construit în partea asiatică a orașului.

Pacienților din Istanbul, dar și celor care sosesc din alte orașe, spitalul le pune la dispoziție un total de 982 policlinici, dintre care 725 sunt ambulatorii de specialitate și 257 săli de sprijin. Are 90 de săli de operație, dintre care 3 sunt hibride, 22 sunt săli de operație de o zi, plus o sală de urgență.

Complexul găzduiește 8 spitale: un spital general, un spital de boli cardiovasculare, un spital de ortopedie și neurologie, un spital de copii, un spital de ginecologie și obstetrică, un spital de oncologie, un spital de psihiatrie și un spital de kinetoterapie și reabilitare.

Colaborare turco-japoneză

Întrucât nu a putut participa la inaugurare din cauza pandemiei, regretatul premier japonez, Shinzo Abe, a avut o intervenție video, prin care a transmis aprecierea și recunoștința sa tuturor celor care au făcut parte din această inițiativă.

Spitalul orășenesc de stat Başakşehir Çam ve Sakura în cifre

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi este un spital cu 2.721 de paturi, care își propune să ofere servicii de sănătate de clasă mondială pentru Istanbul și provinciilor din jur.

Suprafața acoperită a spitalului de 1.021.265 m², are 159.741 m² suprafață verde, 8 spitale, cu 2.068 de izolatoare seismice și 3 zone heliport.

Se fac demersuri pentru certificarea faptului că Spitalul Başakşehir Çam ve Sakura este cea mai mare clădire din lume cu izolare seismică, izolatoarele seismice fiind amplasate în clădirea principală a spitalului. Cu izolatoarele de cutremur și cu cea mai avansată tehnologie din lume, spitalul va continua să-și desfășoare toate activitățile operaționale în timpul și după un posibil cutremur, fără nicio întrerupere.

Spitalul are o parcare cu o capacitate de 8.134 de vehicule, dintre care 1.713 sunt locuri în aer liber și 6.421 în subteran.

Întregul campus este monitorizat de 3.466 de camere full HD și de vedere nocturnă și este monitorizat 24/7 cu 72 de ecrane CCTV.

Spitalul are 4.600 de uși controlabile electronic, 50.000 de puncte de control al incendiilor, un sistem propriu care satisface 50% nevoile spitalului de gaze naturale și electricitate, 146 de lifturi, 82 de scări rulante, 4.500 de puncte de apel pentru asistente și o clădire inteligentă, complet automatizată.

Spitalul colectează apa de ploaie într-un depozit de 3.600 m² și o folosește la irigarea spațiilor verzi. Amenajarea peisagistică s-a făcut cu o selecție a plantelor care au nevoie de mai puțină apă.

Spitalul folosește energia colectată de la panourile solare montate pe clădiri, are piste de biciclete, precum și zone cu unități hibride de încărcare a vehiculelor electrice.

Clădirea verde a complexului a fost construită cu sistemul „Energy and Environment Friendly”, pentru a primi Certificat GOLD LEED.

Spitalul are 2 săli de conferințe, pentru un total de 654 de persoane, respectiv 308 și 346 de persoane.

Există unități moderne de diagnostic și tratament care deservesc cel puțin 7.000 de pacienți pe zi.

Serviciile de urgență includ 226 de zone de observare în camere cu presiune negativă, unde pot fi asigurate condiții de terapie intensivă de urgență atunci când este necesar.

Spitalul pune la dispoziția pacienților 3 săli de operație hibride, o unitate de chirurgie robotică, camera Gamma, dispozitiv Linac, tomoterapie, servicii de radioterapie cu Cyberknife, servicii de medicină nucleară, cum ar fi Pet-CT, Spect-CT.

Există un centru de diagnostic și tratament Rop, un centru de diagnostic și tratament al bolilor genetice, centru de tratament hiperbaric, unitatea de transplant de organe, ECT, îngrijire paliativă, centru de diagnostic și tratament oncologic, un centru de somn și pneumologie intervențională. Se preconizează furnizarea de servicii de sănătate integrate cu servicii moderne și specifice de diagnostic și tratament, cum ar fi ART.

Sunt 7 dispozitive de tomografie, 16 dispozitive de raze X, 10 dispozitive mobile de raze X, 7 dispozitive RMN, 24 de unități de ecografie, cardiografie, Doppler, 3 dispozitive pentru mamografie, 1 dispozitiv de fluoroscopie, unul de tomoterapie, 2 dispozitive Linac, 2 dispozitive PET/CT, 4 SPECT/CT, 2 dispozitive pentru densitometria osoasă.

TomoTherapy Radixact

TomoTherapy Radixact este un produs de înaltă tehnologie în lupta împotriva cancerului, fiind singurul dispozitiv care combină tehnicile „point shot” și „iradiere în secțiune transversală”.

Sistemul include cele mai avansate inovații tehnologice și de inteligență artificială, țintind celulele canceroase prin tehnica „Tratament cu tomoterapie elicoidală”. Această tehnică Ppate aplica tratamente speciale „personalizate” cu radiații pentru fiecare pacient.

În acest fel, oferă beneficii pozitive, cum ar fi îmbunătățirea ratei de supraviețuire a pacienților și creșterea calității vieții.

TomoTherapy Radixact este cea mai înaltă tehnologie și cel mai avansat sistem în domeniul radioterapiei.

Xoft Intraoperative Radiotherapy (IORT)

Tehnologia sistemului Xoft Intraoperative Radiotherapy (IORT) este utilizată pentru prima dată într-un spital din Istanbul. Cu sistemul IORT, pacientului i se aplică radioterapia în timpul operației în timp ce acesta este sub anestezie. Este o metodă de tratament foarte eficientă și preferată din punct de vedere cosmetic, în special în cancerele tinere și în stadiu incipient.

Laboratorul de analize, complet automatizat

Laboratorul central al spitalului funcționează cu sisteme de automatizare completă. Procesele preliminare de pregătire, cum ar fi centrifugarea și gruparea probelor, vor fi efectuate complet automat pentru cele 22.000 de tuburi care se estimează că vor veni zilnic la laborator. Eprubetele vor fi transportate automat la dispozitivele relevante cu 4 sisteme de linie diferite. După distribuirea automată, testele vor fi studiate și se vor finaliza în maximum 5 ore. Tuburile prelucrate vor fi depozitate automat timp de 3 zile in aparatul post analitic cu o capacitate de 27.000 de tuburi pentru a fi studiate din nou, la nevoie.

Dispozitivul RT-PCR, care efectuează testele în grupul de Microbiologie Moleculară, va funcționa și el în legătură cu acest sistem complet de automatizare. Atât laboratorul central, cât și disciplinele de microbiologie vor funcționa în același centru pentru prima dată în Turcia și vor produce rezultatele testelor într-un mod complet integrat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.