Prin intermediul aplicației digitale e-Devlet, gestionată de Guvernul Turciei, cetățenii turci își pot alcătui foarte ușor arborele genealogic. Acesta este încă un pas făcut de Ministerul de Interne din Turcia în domeniul transformării digitale, noul serviciu fiind adăugat celorlalte opțiuni ale aplicației e-Devlet.

Așadar, fără a mai fi nevoie să meargă la birourile de înregistrare civilă, prin intermediul acestei aplicații, cetățenii își vor putea crea propriile genealogii. Mai exact, grație registrelor de populație ținute electronic printr-un sistem central de management al populației (MERNIS), se pot obține foarte ușor informații referitoare la descendența părinților.

Pe ce se bazează datele

Deoarece informațiile păstrate în MERNİS se bazează pe datele obținute în recensământul general efectuat în 1904, așadar în perioada otomană, se oferă acces la evidența persoanelor născute până în anul 1800.

Procesul de creare a genealogiei se poate face atât prin aplicația digitală e-Devlet (e-Guvernare), cât și pe site-ul Turkiye.gov.tr.

Deoarece Direcția care gestionează aceste informații a luat în considerare cererea ridicată de interogare a arborelui genealogic, serviciul  va putea răspunde la 200.000 de solicitări pe minut.

Un comentariu la „Cum îți poți face arborele genealogic prin aplicația e-Devlet

Comentariile sunt închise.