În anul 2020, în localitatea Erzurum din estul Turciei a fost deschis primul și singurul muzeu al gheții din Turcia. De atunci, peste 100.000 de vizitatori au trecut pragul muzeului.

Muzeul de gheață Ata a fost deschis în urma cooperării dintre Facultatea de Arte Frumoase a Universității Atatürk din Erzurum și Agenția de Dezvoltare din Anatolia de Nord-Est (KUDAKA).

Sculpturile sunt toate create de membrii departamentului de sculptură din universitate și sunt luminate cu sisteme speciale.

De la inaugurare, muzeul a găzduit numeroase expoziții personale, dar și expoziții tematice. Acum sunt expuse 250-300 de lucrări în gheață, iar expoziția din acest an include, printre altele, steagul Turciei, harta Turciei, un cal troian, Göbekli Tepe din Patrimoniului Mondial UNESCO etc.

În cadrul muzeului studenții departamentului de sculptură din cadrul Facultății de Arte Frumoase a Universității Atatürk fac cursuri de sculptură în gheață. Pentru acest lucru, muzeul deține 8 aparate care fac blocuri de gheață transparentă.

Adresa muzeului: ATA BUZ MÜZESİ & CAFE, Üniversite, Güzel Sanatlar Fakültesi, Atatürk Ünv., 25240 Yakutiye/Erzurum

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.