yacht abramovici

Oligarhul rus Roman Abramovici și-a mutat încă două iahturi în Turcia, semnalează presa turcă. De această dată este vorba de ambarcațiunile “Halo” și “Garcon”, care au fost observate recent în orașul-port turcesc Göcek, de la Marea Mediterană.

Flota lui Abramovici, estimată la 1,2 miliarde de dolari

Astfel, întreaga flotă de iahturi a lui Abramovici a fost estimată la peste 1,2 miliarde de dolari americani. După cum arăta și Turcia News, două dintre iahturile sale s-au aflat ancorate în apele teritoriale ale Turciei încă de la începutul războiului din Ucraina, pentru a le proteja de la confiscare. Este vorba de super iahtul “Solaris”, a cărui valoare este estimată la 610 milioane de dolari americani și “Eclipse”, cu o valoare de 590 milioane de dolari.

Presa internațională spune că aceste două iahturi, “Halo” și “Garcon”, au fost confiscate la începutul lunii martie în portul Falmouth din Antigua și Barbuda, după ce autoritățile britanice au stabilit că erau deținute de Abramovici. Cu toate acestea, mai târziu li s-a permis să părăsească portul deoarece, conform legislației, proprietățile nu pot fi confiscate decât dacă persoana acuzată săvârșește vreo infracțiune pe teritoriul statului Antigua și Barbuda.

Averea lui Abramovici, 9 miliarde de dolari

Într-un articol din “American Luxury” se arată că potrivit Forbes, averea netă a lui Abramovici este de aproximativ 9 miliarde de dolari, însă Bloomberg consideră că această cifră este mai generoasă, de 12 miliarde de dolari.

La fel ca mulți alți miliardari ruși, Abramovici încearcă să evite sancțiunile europene impuse Rusiei după ce a lansat atacul asupra Ucrainei.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.