iaht Abramovici solaris

În cursul nopții trecute, „Eclipse”, cel de-al doilea iaht de lux al miliardarului rus Roman Abramovici a sosit în Turcia, după ce ieri celălalt iaht, „Solaris”, acostase la Bodrum. Agenția de presă Reuters spune că „Eclipse” se îndreaptă spre Marmaris, dinspre țărmurile insulei Creta. De altfel, în ultimii ani iahturile lui Abramovici sunt frecvent ancorate pe perioada verii la Bodrum.

Ieri, impresionanta ambarcațiune „Solaris” s-a oprit inițial la o distanță de 4 mile de peninsula Bodrum, iar după 45 de minute a ancorat în apropiere de Turgutreis, pe coasta peninsulei.

Protest inedit al ucrainenilor din Bodrum

În timp ce încerca să acosteze la Bodrum, iahtul de lux a fost întâmpinat de un protest pe mare al unui grup de 11 ucraineni, care aveau steaguri cu inscripția „Fără război”, încercând astfel să împiedice andocarea ambarcațiunii lui Abramovici.

După protestul care a durat aproximativ 20 de minute, grupul de ucraineni a fost reținut de echipele de pază de coastă ale Turciei, ajunse la fața locului. Ulterior, demonstranții au fost duși la Comandamentul Gărzii de Coastă din portul Bodrum.

iaht Abramovici, foto: Yașar Anter
iaht Abramovici, foto: Yașar Anter
iaht Abramovici, foto: Yașar Anter
iaht Abramovici, foto: Yașar Anter

Date tehnice 

Iahtul „Solaris” are o lungime de 140 m, un volum de 11.011 tone, ceea ce îl plasa în 2021 pe primul loc pe lista celor mai mari iahturi din lume, e alimentat de un pachet de propulsie ABB. Viteza maximă este de 18 noduri, iar cea de croazieră de 14 noduri. Poate găzdui 36 de oaspeți în 18 cabine, are un echipaj de 60 de persoane, cazate în 30 de cabine. Iahtul a costat aproximativ 600 milioane de dolari americani, fiind construit și livrat de compania Lloyd Werft, iar designul e semnat de Frank Neubelt.

„Eclipse” este un superyacht construit de Blohm+Voss din Hamburg, Germania, exteriorul și interiorul fiind proiectate de Terence Disdale. Iahtul a fost livrat lui Roman Abramovici pe 9 decembrie 2010. Iahtul are o lungime de 162,5, având un cost estimat la 590 de milioane dolari americani.

Abramovici se numără printre miliardarii ruși incluși pe lista neagră a Uniunii Europene, după ce guvernele UE au decis confiscarea iahturilor și a altor bunuri de lux ale zecilor de miliardari ruși aflați pe lista neagră.

iaht Abramovici
iaht Abramovici

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024