Turcia Bulgaria

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români, un grup de diplomați de la Ambasada României în Turcia a efectuat o vizită de lucru la punctele de trecere a frontierei bulgaro-turcă.

Ambasada României în Turcia informează printr-o postare în social-media că în data de 24 iunie 2022, consulul Erdal Bolat (Secția Consulară Ankara), gerantul interimar Lucian Crângașu (Consulatul General din Istanbul) și atașatul de interne Selen Murad (Ambasada României la Ankara) au efectuat o vizită de lucru la punctele de frontieră turco-bulgare Derekoy, Hamzabeyli şi Kapikule, cu scopul identificării de soluții la aspectele semnalate de cetățenii români:

☑️timpii lungi de așteptare la intrarea în R. Turcia;

☑️lipsa unei informări afișate privind ordinea ghișeelor la care se efectuează formalitățile vamale și de pașapoarte;

☑️deseori lipsa ștampilei de intrare aplicată pe pașaport;

☑️imposibilitatea achitării amenzilor de circulație la nivel de poduri sau autostrăzi prin plată cu card bancar etc.

Autoritățile turce au arătat deschidere pentru soluționarea solicitărilor părții române, cu precizarea că vor acorda o atenție deosebită cetățenilor români în vederea reducerii timpilor de așteptare.

Partea turcă roagă cetățenii români să verifice valabilitatea pașaportului, care trebuie să fie de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia, și să se asigure că dispun de documentele necesare la intrarea în Turcia. Totodată, pentru prevenirea omiterii de către autoritățile turce a aplicării stampilei de intrare în Turcia, cetățenii români sunt rugați să-și verifice pașaportul după îndeplinirea formalităților vamale, înainte să părăsească punctul de frontieră.

Informații actualizate privind condițiile de călătorie în Republica Turcia sunt disponibile pe pagina M.A.E.: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.