femei lucru masa
  1. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat după ședința de cabinet de astăzi că școlile vor începe pe 6 septembrie, iar profesorii nevaccinați trebuie să facă un test PCR de cel puțin două ori pe săptămână. Totodată, în Turcia persoanelor nevaccinate li se va solicita obligatoriu testarea PCR în avioane, călătorii interurbane cu autobuzul, concerte, teatre și cinematografe. (Sozcu)
  2. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că profesorii nevaccinați pot face testele PCR gratuit, de două ori pe săptămână, în spitalele publice. (Cumhuriyet)
  3. Comisia Europeană a aprobat echivalarea certificatului de vaccinare turcesc cu cel european, începând de mâine, 20 august. (Anadolu Agency)
  4. Ministerul Educației din Turcia a decis să construiască școli pentru refugiați, în patru centre din İzmir. Cetățenii din Izmir au reacționat vehement la proiectul construcției acestor școli. (Sozcu).
  5. Un membru al Comitetului Științific din Turcia pe probleme legate de Covid, prof. Dr. Nurettin Yiyit, a făcut declarații extrem de îngrijorătoare referitoare la profilul celor infectați în aceste zile cu tulpina Delta și insistă asupra necesității efectuării celei de-a treia doze de vaccin: „Crește numărul pacienților de la terapie intensivă, care au două doze de vaccin Sinovac.” (Sozcu)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.