Istanbul lockdown
  1. Numărul de turiști care au sosit de la începutul anului în Antalya a depășit 4,3 milioane, fiind vorba de o creștere de 203% față de aceeași perioadă a anului 2020. În fruntea listei se află, ca de obicei, rușii (aproximativ 2 milioane). Cu toate acestea, în 2019, numărul turiștilor străini aflați în vacanță în provincia Antalya a fost de 14,6 milioane. (Hurriyet Daily News)
  2. Istanbul Economy Research a publicat rezultatele unui sondaj cu tema: „Dacă în această duminică ar avea loc alegeri în Turcia, cu cine ați vota?” Rezultatele indică faptul că partidul președintelui Erdoğan, AKP, ar avea 25,4% din voturi, partidul alături de care acesta se află acum în alianță, MHP 6,7%, în timp ce procentele partidelor din opoziție sunt CHP 19,7 % și IYI Party 12,3 %, iar formațiunea kurzilor, HDP, ar obține 9,1 %. Procentul persoanelor indecise este de 13,7%, iar cei care nu vor vota constituie 9,4%. (Cumhuriyet)
  3. Ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a anunțat că numărul de infectări a scăzut față de ziua precedentă. „Pe măsură ce rata de vaccinare crește și se respectă măsurile, numărul de cazuri noi va scădea. Mâine va fi mai sigur decât astăzi”, a declarat acesta. (Sozcu).
  4. Turcia apreciază declarațiile moderate ale talibanilor, a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan în timpul unui interviu televizat. „Suntem deschiși la cooperare. Ei au fost foarte sensibili la relațiile cu Turcia și sperăm că așa va fi și de acum încolo”, a adăugat președintele Erdoğan (Daily Sabah).
  5. În urma unei inspecții neanunțate, autoritățile din Istanbul au amendat bărcile de turism zgomotoase din strâmtoarea Bosfor, pentru încălcarea limitelor de sunet. (Hurriyet Daily News)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.