bodrum american hospital

Ca urmare a lucrărilor de amenajare a „Bodrum American Hospital”, care au dus la descoperirea unor vestigii istorice unice, unitatea medicală a devenit un „muzeu-spital”, prin împletirea asistenței medicale cu domeniul culturii și artei.

În 2019, rețeaua medicală privată „American Hospital” a investit pentru prima oară în afara Istanbulului și a fondat „Bodrum American Hospital”.

Istoricul mozaicurilor de la Bodrum American Hospital

În timpul restaurării locului în care urma să fie amplasat spitalul din rețeaua „American Hospital”, au fost descoperite relicvele epocii romane târzii (400-500 d.Hr.).

Construcția spitalului a fost suspendată timp de un an de zile, pentru săpăturile arheologice. Aceste lucrări au fost efectuate de un grup afiliat Muzeului Bodrum. În urma săpăturilor au fost găsite mozaicuri pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați, într-o vilă istorică cu inscripția Dragos. Astfel a fost luată decizia ca mozaicurile să fie expuse ca într-un muzeu în aer liber, în grădina spitalului. De aceea se numește muzeu-spital.

Încă din timpuri preistorice, peninsula Bodrum a fost o zonă atractivă, mai ales datorită porturilor naturale. Peninsula a fost populată încă din epoca antică, o perioadă în care comerțul se desfășura în principal pe rute maritime. Astăzi, urme ale acestei istorii bogate pot fi întâlnite în la derularea oricărei construcții noi.

După procesul de excavare pentru reabilitarea clădirii spitalului, a fost depusă o muncă minuțioasă în conservarea fiecărei relicve istorice descoperite. Rămășițele istorice au fost păstrate sub nivelul solului, închise în sticlă și transformate în zone de expoziție sub forma a șase „piscine” separate.

Mozaicurile găsite în unele încăperi antice, ai căror pereți au fost menținuți la nivelul ușii, s-au păstrat în cea mai mare parte bine, deși par să fi fost deteriorate ca urmare a construirii de noi pereți sau a unor structuri care au fost ridicate în epoci ulterioare pentru a satisface nevoia de spațiu suplimentar.

Toate mozaicurile poartă caracteristicile epocii respective și descriu ciclul general al vieții. Panouri înconjurate de motive stilizate și modele geometrice prezintă scene cu animale domestice și marine. Simbol al diferitelor noțiuni încă din timpurile preistorice, precum abundența, plenitudinea, viața și moartea, printre scene se remarcă în mod deosebit motivul „Arborele vieții”. Caprele și căprioarele sunt de obicei descrise ca animale hrănite de copac. De asemenea, este un detaliu interesant faptul că aceste scene includ oi, cu trupuri decorate cu frunze.

În întreaga regiune istorică, cunoscută sub numele de „Templul lui Marte”, s-au găsit ruine de ziduri și mozaicuri care datează tot din perioada romană târzie, asemănătoare celor care pot fi văzute în muzeele de mozaic din Gaziantep și Urfa.

Despre „American Hospital”

„American Hospital”, care funcționează sub umbrela Vehbi Koç Healthcare Foundations, a preluat Spitalul privat din Bodrum, care funcționa din 1997. Astfel, din 2019, spitalul primește pacienți ca „Bodrum American Hospital”.

„Bodrum American Hospital” oferă servicii medicale de încredere la standarde de cea mai înaltă calitate, atât celor care locuiesc în Bodrum și în vecinătatea acestuia, cât și turiștilor. Spitalul are o capacitate de 64 paturi, facilități avansate de diagnostic și laborator, 25 policlinici, 17 paturi de terapie intensivă, 3 săli de operație. De asemenea, unitatea spitalicească beneficiază de o gamă largă de unități de tratament specializate, de la chirurgie cardiovasculară la angiografie, chimioterapie și oncologie medicală.

Conceptual, conținutul și designul interior al „Bodrum American Hospital” este o replică marca „American Hospital”.

Un comentariu la „Primul muzeu-spital al Turciei, la „Bodrum American Hospital”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
președintele Erdogan turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO