Moschee musulmani ramadan

În această noapte, credincioșii musulmani vor rosti rugăciunea „Tarawih”, pentru a marca luna sfântă a Ramadanului. Primul iftar va fi mâine, joi, 23 martie.

„Acesta este momentul în care trebuie să ne dovedim solidaritatea și fraternitatea hrănindu-ne frații și surorile care au nevoie de sprijinul nostru material și spiritual”, a declarat în presa turcă Idris Bozkurt, membru al Președinției pentru Afaceri Religioase (Diyanet). Acesta a făcut referire la sutele de mii de familii afectate de dezastrul provocat de seismele din 6 februarie.

Post, din zori și până la amurg

Prin post, musulmanii își ridică nivelul de supunere spirituală și fizică față de Dumnezeu și petrec luna Ramadan abținându-se din zori și până la amurg de la mâncare, băutură, fumat și sex.

Ramadanul va dura în acest an 29 de zile, deoarece semiluna Shawwal va fi văzută în seara celei de-a 29-a zile de Ramadan.

Prima rugăciune „Tarawih” din Ramadan va avea loc miercuri, 22 martie, mai exact în noaptea care face legătura între 22 martie și 23 martie, iar primul iftar va avea loc pe 23 martie.

Pe lângă post, rugăciunile Tarawih, Fitra (caritate) și recitarea Coranului, în această lună, sunt efectuate donații către cei nevoiași. De altfel, Președinția pentru Afaceri Religioase (Diyanet) a stabilit ca în acest an tema să fie „Ramadan și Solidaritate”, deoarece Ramadanul este luna milei, binecuvântărilor și iertării.

CITEȘTE ȘI: Ramazanul, luna sfântă din islam

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.