Autoritățile din Turcia pun la dispoziția cetățenilor turci dar și a turiștilor străini mai multe tipuri de carduri de acces la muzee.

Museum Pass Türkiye

Cu Museum Pass Türkiye, puteți vizita peste 300 de muzee și situri arheologice care aparțin de Ministerul Culturii și Turismului din Republica Turcia și de Direcția Palatelor Naționale, într-un interval de 15 zile. Prețul este de 3.500 TL (echivalentul a 583,20 lei, la cursul zilei de 13 august 2023). Acest card NU este valabil la Palatul Dolmabahçe.

Punctele de vânzare Museum Pass Türkiye și harta muzeelor accesibile cu acest card le găsiți AICI.

Museum Pass Istanbul

Cu Museum Pass Istanbul puteți vizita într-un interval de 5 zile, 13 muzee aflate în subordinea Ministerului Culturii și Turismului din Republica Turcia și a Direcției Palatelor Naționale. Prețul este de 2.250 TL (echivalentul a 375 lei, la cursul zilei de 13 august 2023).

Punctele de vânzare Museum Pass Istanbul și lista muzeelor le găsiți AICI.

Museum Pass Cappadocia

Cu Museum Pass Cappadocia, puteți vizita mai mult de 10 muzee și situri arheologice care aparțin Ministerului Culturii și Turismului Republicii Turcia în provincia Nevşehir, timp de 3 zile. Prețul este de 1.500 TL (echivalentul a 250 lei, la cursul zilei de 13 august 2023).

Punctele de vânzare Museum Pass Cappadocia și lista muzeelor le găsiți AICI.

Museum Pass Mediterana

Cu Museum Pass Mediterana, puteți vizita peste 40 de muzee și situri arheologice care aparțin Ministerului Culturii și Turismului Republicii Turcia și filialelor din Antalya, Mersin, Adana, Denizli timp de 7 zile. Prețul este de 2.200 TL (echivalentul a 367 lei, la cursul zilei de 13 august 2023). Acest card nu este valabil la Denizli Hierapolis Ancient Pool.

Punctele de vânzare Museum Pass Mediterana și lista muzeelor le găsiți AICI.

Museum Pass The Aegean

Cu Museum Pass The Aegean, puteți vizita peste 40 de muzee și situri arheologice care aparțin Ministerului Culturii și Turismului Republicii Turcia în İzmir, Aydın, Muğla, Denizli timp de 7 zile. Prețul este de 1.700 TL (echivalentul a 283 lei, la cursul zilei de 13 august 2023).

Punctele de vânzare Museum Pass The Aegean și lista muzeelor le găsiți AICI.

BILETE ONLINE PENTRU MUZEELE DIN TURCIA POT FI ACHIZIȚIONATE DE AICI.

MüzeKart, cardul de acces doar pentru cetățenii turci

Și cetățenii turci au posibilitatea achiziționării unui card special pentru muzeele din Turcia și Republica Turcă a Ciprului de Nord. Cu MüzeKart, posesorii pot face vizite nelimitate la peste 350 de muzee și situri arheologice afiliate Ministerului Culturii și Turismului.

Costul unui asemenea card este de 60 TL, echivalentul a 10 lei la cursul zilei.

Acest tip de facilitate este foarte important pentru cetățenii turci, mai ales că în ultimul timp au fost majorate prețurile biletelor pentru muzee.

Muzekart, preț la data de 13 august 2023
Muzekart, preț la data de 13 august 2023

Müzekart card NU ESTE VALABIL pentru:

  • Haremul și apartamentele din Palatul Topkapı
  • Monumentul Aya İrini
  • Beykoz Cam Müzesi (Muzeul de sticlă și cristal)
  • Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler (Terasa Efes)
  • Göreme Açıkhava Müzesi (Biserica Întunecată din Muzeul în aer liber Göreme)
  • Insula Sedir
  • İstanbul Sinema Müzesi (Muzeul Cinematografiei din Istanbul)
  • Muzeul de Arheologie subacvatică Bodrum -Expoziția de epave de sticlă.

Pentru accesul în aceste muzee, vizitatorii trebuie să plătească bilet. Mai multe detalii AICI.

Cine beneficiază de intrare gratuită la muzeele din Turcia

În afară de Müzekart, care poate fi obținut și online prin aplicația Turkish Museums Mobile, există și categorii de persoane care au intrare gratuită la muzee și situri istorice. Este vorba de cetățenii turci cu vârsta de până la 18 ani și profesorii care îi însoțesc, de cetățenii turci cu vârsta de 65 de ani și peste, de veteranii de război precum și soții și copiii acestora, de persoanele cu handicap cu cetățenie turcă și un însoțitor, de soldații și subofițerii din armata și poliția turcă, precum și deținătorii de card UNESCO.

În plus, deținătorii de legitimații internaționale de presă, proprietarii de agenții de turism sau managerii/reprezentanții lor, ghizii turistici profesioniști acreditați de Ministerul Culturii și Turismului, personalul și pensionarii acestei instituții, soții și copiii acestora, precum copiii străini cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani au intrare gratuită. De asemenea, prin parteneriatele școlare Comenius și grupurile de studenți din programul Erasmus beneficiază de intrare gratuită la muzee și situri istorice (cu condiția ca omologii lor din Turcia să-și prezinte contractele).

Müzekart oferă și o reducere specială de 10% la achizițiile din magazinele muzeelor și la cafenelele din muzee și situri arheologice.

CITEȘTE ȘI: Primul muzeu-spital al Turciei, la „Bodrum American Hospital”

Un comentariu la „Tipurile de card pentru muzeele din Turcia

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.