Mansur yavaş primar ankara

Mansur Yavaș, primarul capitalei Turciei, Ankara, a câștigat World Mayor Prize, o distincție pentru care au fost nominalizați 32 de primari din 21 de țări. Mansur Yavaș a fost singurul primar nominalizat din Turcia și unul dintre cei patru primari din Asia.

Primarul Ankarei a avut susținerea a mii de concetățeni prin referințe și comentarii, atât a celor din Ankara, dar și din întreaga Turcie, toți fiind convinși că acesta va face din Ankara una dintre cele mai mari capitale ale lumii.

Mansur Yavaș s-a departajat lejer de ceilalți competitori deoarece a avut pe parcursul mandatului un management prin care a acordat prioritate siguranței și transparenței publice și a expus o viziune pentru a construi o metropolă egală cu marile capitale din Europa și Asia.

De la preluarea mandatului de primar, Mansur Yavaș a luptat împotriva corupției, a sprijinit segmentele sărace și dezavantajate ale societății, a investit în resurse de apă curată și energie regenerabilă și a asigurat accesul la internet în zonele cu conexiuni slabe.

Imediat după anunțarea câștigătorilor, primarul Mansur Yavaș a declarat: „Acest succes nu îi aparține lui Mansur Yavaș. Eu voi primi acest premiu în numele a 6 milioane de rezidenți din Ankara”.

Ce semnifică distincția „Primarul Mondial”

Distincția Primarul Mondial este oferită din anul 2004, iar din anul 2016, a abordat câteva dintre marile teme actuale: „criza refugiaților”(2016), „subreprezentarea femeilor în administrația locală” (2018), precum și „orașe în timpul pandemiei de Covid” (2021). Pentru obținerea voturilor, a fost necesar ca primarii nominalizați de cetățeni să se fi străduit pentru o societate mai egală, unită și mai tolerantă și să fi făcut demersuri concrete pentru a-și proteja orașele de dezastrele naturale și de cele provocate de om.

Titlul de cel mai bun primar din lume a fost râvnit de primarii orașelor Arnheim – Olanda, Bogota – Columbia, Braga – Portugalia, Bratislava – Slovacia, Buenos Aires – Argentina, Cascais – Portugalia, Dantumadiel – Olanda, Delhi – India, Freetown – Siera Leone, Grenoble – Franța, Grigny – Franța, Guarulhos – São Paulo, Brazilia, Helsinborg – Suedia, Kigali – Rwanda, Long Beach – California, Manchester –Anglia, Mannheim – Germania, Melbourne – Australia , Mexico City – Mexic, Milano – Spania, Milwaukee – SUA, Pasig – Filipine, Raqqa – Siria, Richmond – SUA, Rostock – Germania, Rotterdam – Olanda, Saint Omer – Franța, San Bellino – Italia, Villa de Conte – Italia, Varșovia – Polonia și Washington – SUA.

Ce șanse ar avea Mansur Yavaș dacă ar candida la alegerile prezidențiale din Turcia

În cadrul unei analize publicate la începutul verii de „Bloomberg”, una dintre cele mai importante organizații media din SUA, se arată că se lărgește decalajul în popularitate dintre președintele Erdoğan și potențialii săi rivali la alegerile prezidențiale.
sondaj candidat prezidențiale Turcia
sondaj candidat prezidențiale Turcia
Conform acestui articol, primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu și primarul Ankarei, Mansur Yavaș, se pare că sunt cu peste 10 puncte înaintea președintelui Erdoğan, ba chiar Meral Akșener, președintele IYI Parti, s-ar afla în sondaje înaintea acestuia.

Avantajul lui Mansur Yavaș în eventualitatea cursei prezidențiale

Principalul avantaj al lui Mansur Yavaș la alegerile prezidențiale din Turcia ar fi că acesta ar putea aduna voturi atât de la partidul pe care îl reprezintă acum, CHP, cât și de la MHP, fosta sa formațiune politică. De altfel, această chestiune se pare că l-a avantajat și la obținerea mandatului de primar, după cum arăta BBC într-o analiză.Susținătorii MHP respectă Atatürk și republica”, spuneau atunci alegătorii intervievați. „Candidatul care vine de acolo nu mă deranjează„.
sondaj candidat prezidențiale Turcia
sondaj candidat prezidențiale Turcia
În acest context, este de așteptat ca liderul CHP, Kemal Kılıçdaroğlu și liderul IYI Parti, Meral Akșener, să cadă de acord asupra unui candidat comun la prezidențiale.

Partidul președintelui Erdoğan pierde în sondaje

Publicația americană Bloomberg arată că sprijinul pentru președintele Erdoğan și partidul acestuia, AKP, ar fi ajuns la cel mai scăzut nivel de până acum, din momentul în care problemele economice s-au amplificat în Turcia. „În timp ce criza economică este în creștere, ratele sondajului Erdoğan sunt la cel mai scăzut nivel din toate timpurile”. „Sprijinul pentru AKP, partidul președintelui Erdoğan, a scăzut la un minim istoric luna trecută (n.n. aprilie), respondenții au spus că acest lucru a fost cauzat de problemele guvernului în gestionarea economiei”, precizează Bloomberg. „Creșterea inflației, șomajul ridicat și restricțiile împotriva coronavirusului au făcut ca AKP să-și piardă baza electorală”, titrează Bloomberg.

Un comentariu la „Primarul din Ankara, Mansur Yavaș, a câștigat un premiu la nivel mondial. Ce șanse ar avea să devină președintele Turciei

Comentariile sunt închise.